Summertime Of Our Lives

Cody Simpson

 • Cody Robert Simpson (Gold Coast, Queensland, 11 januari 1997) is een Australische pop- en r&b-zanger en songwriter, die zichzelf begeleidt op gitaar. Simpson heeft een contract bij Atlantic Records. Zijn eerste liedje is One. Zijn eerste clip is het nummer iYiYi, een duet met Flo Rida. Dit nummer staat ook op zijn eerste album, 4U, dat in 2010 uitkwam. In de lente van 2011 is zijn tweede clip 'All Day' uitgekomen. All Day kwam op 16 april 2011 binnen in de ultratop Singles op nummer 50. Ook op die dag werd All Day de MNM Big Hit van die week.

  Biografie

  Cody Simpson, de zoon van Brad en Angie Simpson, heeft een jongere broer Tom en zus Alli. Hij is een zwemmer, die op verschillende kampioenschappen in de prijzen viel. Toen hij jonger was speelde hij op een speelgoedgitaar, tot zijn vader hem leerde spelen op een echte gitaar. Simpson begon zijn muziekcarrière in zijn slaapkamer in de zomer van 2009 op YouTube, waar hij nummers "I'm Yours" van Jason Mraz, "Cry Me a River" and "Señorita" van Justin Timberlake, "I Want You Back" van the Jackson 5 en zijn eigen nummer zong en uploadde. Hij werd ontdekt op YouTube door Shawn Campbell, een producer die de platenverkoop van Jay-Z en anderen verzorgt. In 2010 tekende hij een contract bij Atlantic Records. Zijn eerste single Iyiyi kwam eind mei 2010 uit, maar brak buiten Australië en de VS nog niet veel potten. Met zijn album 4U en zijn nieuwe single All Day bereikte hij ook een ruimer publiek, onder meer in Europa.

  Op 23 april 2011 werd de nieuwe single "On My Mind" op YouTube geplaatst via een video waarin enkel de songtekst te zien is. Volgens Simpson werd hij door de steun van zijn fans geïnspireerd om deze song te schrijven. Intussen werd de videoclip, die op 16 mei in L.A. werd opgenomen, al meer dan 15 miljoen keer bekeken. Twee maanden na de uitgave van "On My Mind" nam hij een versie van het nummer op met YouTube-ster Tyler Ward.

  Simpson deed in het voorjaar een tournee samen met Greyson Chance, een toen veertienjarige Amerikaanse zanger, songwriter en pianist, die eveneens ontdekt werd via YouTube, de Waiting 4U Tour door de Verenigde Staten. Later dat jaar deed hij de Coast to Coast Mall Tour. In 2012 ging Simpson op tournee met Jessica Jarrell; de tournee heette Welcome to Paradise. Hij trad ook op tijdens de Believe Tour van Justin Bieber in 2012 en 2013. Ook maakte hij in 2013 een eigen tournee door Europa, de European Paradise Tour. In 2013 deed hij onder meer België en Nederland aan. In juni 2014 zal Cody starten met zijn Europese tour waarbij hij ook in Nederland en België zal optreden.

  Op 16 juli 2013 kwam zijn nieuwe album Surfers Paradise uit.

  Discografie

  Covers

  Prijzen en nominaties

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.