Black Mountain

 • Black Mountain is een Canadese rockband, die in 2004 in Vancouver werd opgericht door bassist Matt Camirand, gitarist en zanger Stephen McBean, toetsenist Jeremy Schmidt, zangeres Amber Webber en drummer Joshua Wells.

  In de winter van 2004 werd de eerste ep, Druganaut, opgenomen. Op 7 juni 2005 werd deze uitgegeven door Jagjaguwar Records.

  Een jaar na de oprichting, op 25 augustus 2005, werd het debuutalbum uitgebracht. Na de uitgave hiervan toerde Black Mountain met de Britse band Coldplay. In het nummer "No Hits" zet McBean zich af tegen de moderne popmuziekcultuur: "lemme holler against the pop star dream".

  Op 22 januari 2008 werd het tweede album, In the Future, uitgebracht. Dit album werd in drie weken tijd opgenomen en gemixt. Op In the Future staat de door Dave Sardy opgenomen compositie "Stay Free", die ook verscheen op de soundtrack van Spider-Man 3.

  Het derde studioalbum, Wilderness Heart, verscheen op 13 september 2010. De productie hiervan werd verzorgd door Sardy en Randall Dunn. Black Mountain gaf hierbij op 17 september 2010 een uniek optreden in het natuurtheater in Oisterwijk tijdens het Incubate festival.

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing