Cry Baby

Cee-Lo Green

 • Cee Lo Green is het pseudoniem van Thomas DeCarlo Callaway (Atlanta, 30 mei 1974), een Amerikaanse hiphop-, funk-, soul- en R&B-artiest.

  Hij was vijf jaar lang een van de leden van de hiphopgroep Goodie Mob en vier jaar lang weinig succesvol soloartiest. In 1999 is hij zanger van het nummer "Do you like the way" op de CD Supernatural van de band Santana. In 2006 werd Cee Lo Green bekend als zanger van de band Gnarls Barkley dat wereldwijd bekend werd met hun single Crazy. Met dit nummer kwam de band in verschillende landen op nummer 1. Ook het debuutalbum St. Elsewhere verkocht goed. In 2010 scoorde Cee Lo Green solo een grote hit met het nummer F**k You!. In de Nederlandse Top 40 steeg het nummer van 22 naar 1, en bleef in totaal drie weken bovenaan.

  Op 3 december 2010 trad Cee Lo Green voor het eerst onder deze naam op in Nederland. Dit gebeurde in Ede tijdens de vierde liveshow van The voice of Holland.

  Op 31 december 2011 veroorzaakte Cee Lo Green een relletje door tijdens een optreden op Times Square de tekst van het nummer Imagine van John Lennon aan te passen op een wijze die tegen de strekking van de tekst inging. In plaats van "And no religion too" zong de Amerikaanse zanger "And all religion’s true".

  Op 16 maart 2012 speelde Green bij een inzamelingsdiner voor de campagne van President Obama in Atlanta; de President was erbij in het publiek.

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.