Die Antwoord

 • Die Antwoord is een satirische rap/rave/technogroep uit Kaapstad, Zuid-Afrika bestaande uit Ninja, ¥o-Landi Vi$$er en DJ Hi-Tek. De formatie ziet zichzelf als een menging van verschillende culturen.

  Die Antwoord toerde door Europa in de zomer van 2010 en deed later dat jaar ook de Verenigde Staten aan. In Nederland waren ze dat jaar te zien op Lowlands en in België op Pukkelpop. In 2012 gaven ze acte de présence op Rock Werchter. Ook was Die Antwoord aanwezig op het Sziget-festival in Boedapest, Hongarije en traden ze in 2013 op op de 44e editie van Pinkpop.

  Achtergrond

  De solist van de groep, Ninja (geboren als Watkin Tudor Jones), behoort al vele jaren tot de Zuid-Afrikaanse hiphopscene. Zo was hij te zien bij acts als The Original Evergreens, Max Normal.tv en The Constructus Corporation. Ninja is bekend door de verschillende typetjes die hij speelt. In het geval van Die Antwoord is zijn typetje Ninja, een zeer agressief karakter, wat verschilt met zijn vorige incarnaties.

  Die Antwoord is als groep gecreëerd in 2008, bestaande uit Ninja, ¥o-Landi Vi$$er en DJ Hi-Tek. In het begin werd op internet gespeculeerd dat zij een zogenaamde viral video zouden zijn voor het WK 2010, PUMA of Jägermeister. In 2009 is door de Zuid-Afrikaanse cinematograaf Rob Malpage (in samenwerking met Ninja) de video "Enter the Ninja" opgenomen. Deze video werd negen maanden later een viraal fenomeen op het internet, waardoor de website van de groep miljoenen keren werd bezocht. De Zuid-Afrikaanse progeria-overlever Leon Botha, een prominent artiest uit Kaapstad, komt voor in de video van Enter the Ninja.

  Discografie

  Singles

  Externe links

  Bronnen, noten en/of referenties

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.