Chase & Status

 • Chase & Status is een producersduo uit Londen dat elektronische muziek maakt, voornamelijk drum 'n' bass en dubstep. De groep bestaat uit Saul "Chase" Milton en Will "Status" Kennard en werd opgericht in 2003.

  Chase & Status behaalde in 2009 met End Credits (met Plan B) de 9de plaats in de UK Singles Chart en de 46ste plaats in de Vlaamse Ultratop 50. In 2010 trad de groep onder andere op op het Glastonbury Festival, Lowlands en Pukkelpop. Het album No More Idols uit 2011 werd een gouden plaat in Groot-Brittannië en behaalde de tweede plaats in de UK Albums Top 75. Blind Faith, de derde single van dit album haalde de 5de plaats in Engeland, stond in de Ultratop in Vlaanderen, was een hit in Denemarken en was na End Credits de tweede nummer 1-hit van de groep in de UK Dance Chart.

  Op 19 augustus 2011 zou Chase & Status op het Pukkelpop festival optreden. Door de storm op het festival werd ook dit concert afgelast. In 2012 stonden ze op Pinkpop, Rock Werchter en het Amsterdam Dance Event.

  Members

  • Saul Milton (Chase) – guitar, keyboards, programming, DJ (2003–heden)
  • Will Kennard (Status) - DJ, drums

  Live members

  • Rage – MC, vocals (2009–heden)
  • Andy Gangadeen – drums (2009–heden)

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing