Nathalie Makoma

 • Nathalie Makoma (Kinshasa (DR Congo), 24 februari 1982) is een Congolees-Nederlandse zangeres. Ze was de verliezende finaliste van Idols 4 op 1 maart 2008, waarin ze verloor van Nikki Kerkhof.

  Levensloop

  Voordat ze in Nederland via Idols bekend werd, genoot ze al enige bekendheid in enkele Franstalige Afrikaanse landen, als zangeres van de gospelgroep Makoma en ook solo. In 2002 won ze een African Music Award. Ook speelde ze met Makoma in televisiecommercial voor televisiezender RTMV en voor het telecommunicatiebedrijf Celtel.

  In november 2008 liet ze weer wat van zich horen en bracht ze haar debuutsingle "I Won't Forget" ten gehore bij het televisieprogramma Raymann is Laat. In december 2008 deed ze mee met het RTL4 programma Alles is kerst. In de show zong ze samen met rapper Brace het nummer "All I Want for Christmas Is You" van Mariah Carey.

  In 2009 neemt Makoma deel aan Dancing With The Stars en komt samen met haar danspartner Peter in de finale. In deze finale verliest ze van Jamai Loman. In 2010 nam Makoma deel aan het tweede seizoen van het EO programma De Mattheus Masterclass waarin niet-klassiek geschoolde artiesten een deel van Bachs Matthäuspassion uitvoeren in de St. Vituskerk in Hilversum. Op 4 mei 2010 maakte Makoma via Hyves bekend dat haar tweede single klaar was en binnenkort uit zou komen.

  In 2014 deed Makoma mee aan het tweede seizoen van SBS6' Sterren Springen Op Zaterdag; ze werd als zevende weggestemd.

  Privéleven

  Makoma kreeg in 2012 met haar vriend een zoon.

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing