Lisa Lois

 • Lisa Lois, artiestennaam van Lisa Hordijk, (Wageningen, 22 juni 1987) is een Nederlands zangeres. Zij was in 2009 de winnaar van de Nederlandse versie van het televisietalentenjachtprogramma X Factor. Deze winst werd bekroond met een platencontract en het uitbrengen van haar eerste single, een cover van Hallelujah van Leonard Cohen.

  Hordijk zong vóór haar deelname aan X Factor vier jaar in de band Left Lane Lisa, die door het hele land optrad en vooral in de regio rond Wageningen grote bekendheid genoot. Verder zong zij in een allround coverband. Zij trad op het Tilburgse poppodium 013 en in het Utrechtse Tivoli op als zangeres.

  Ook heeft Hordijk in 2010 'Love Me Tender' van Elvis Presley ingezongen. Het kwam uit in november 2010 en verscheen op het album Viva Elvis.

  X Factor

  Op 9 mei 2009 kwam Hordijk in X Factor als winnares uit de bus..

  Smoke

  Lisa's eerste album, Smoke, kwam uit op 27 november 2009. Tom Barnes, Peter Kelleher en Ben Kohn (productie trio TMS) werden ingehuurd om haar plaat te produceren. Tracks van het album werden geschreven door bekende songwriters, zoals Pixie Lott en Phil Tornalley, die hits geschreven heeft voor Natalie Imbruglia. Smoke debuteerde op #6 in de Album Top 100 en verkocht meer dan 50.000 exemplaren en werd daarmee met Platina onderscheiden. Tijdens 3FM Serious Request 2009 gaf Hordijk een "huiskamerconcert" dat 30.000 euro opleverde.

  Breaking Away

  Lois werkte lang aan de opvolger van haar debuut. Ditmaal schreef ze mee aan de liedjes. Tussen de opnames door trad zij op. Zo was ze enige tijd backing vocalist bij Trijntje Oosterhuis en verzorgde ze het Europese voorprogramma van de Amerikaanse soulzanger Allen Stone. Het nieuwe album van de zangeres verscheen begin mei onder de titel Breaking Away. De nummers 'Silhouette' en 'Crazy' worden als singles uitgegeven. Het nummer 'Silhouette' behaalt in Nederland een nummer 4-notering in de Itunes-Lijst. Het nummer Crazy piekt in de Itunes lijst op nummer 28. In de reguliere hitlijsten deden de nummers het minder, alleen Silhouette kwam daarin terecht.

  Trivia

  • De broer van Lisa, Chris, deed mee aan het 2e seizoen van The voice of Holland en werd daarbij tweede. De twee speelden van 2003 tot 2008 samen in de band Left Lane Lisa.
  • Lisa zong samen met haar broer Chris It's Only Love in de finale van The voice of Holland 2012.

  Externe links

  Referenties

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.