Aloe Blacc

 • Aloe Blacc (Orange County, Californië, 7 januari 1979) is een Amerikaans rapper en soulzanger. Hij debuteerde in 2002 samen met producer Exile als het duo Emanon met de ep Anon and On. Zijn eerste soloalbum, Shine Through, verscheen in 2006. Op zijn soloplaten wordt voornamelijk gezongen, terwijl op zijn werk met Exile voornamelijk wordt gerapt. Zijn tot nog toe bekendste nummer is "I Need a Dollar", dat als introsong gebruikt wordt in de comedyserie How to Make it in America. Het tweede nummer dat hij uitbracht van het album Good Things was getiteld "Loving You Is Killing Me".

  Zijn muziek bevat elementen uit de jazz, soul, R&B en hiphop.

  Na de verschijning van zijn debuutalbum trad hij onder andere op in de televisieprogramma's Later with Jools Holland en The Graham Norton Show.

  Begincarrière (1995-2009)

  Blacc begon zijn muziekcarrière als rapper. Samen met producer Exile vormde hij het hiphopduo Emanon en bracht hij 6 albums uit. Eind jaren 90 was Blacc een "verstekeling" tijdens de Europese tournee van de Amerikaanse hiphopgroep Lootpack. Naar aanleiding van de albums van Emanon kwam Blacc in contact met de Franse jazzgroep Jazz Liberatorz. In 2003 tekende Blacc een platencontract bij Stones Throw Records en begon hij een solocarrière nadat hij eind jaren 90 zijn soloalbum had uitgebracht. In 2003 bracht hij tevens zijn debuut-ep uit. Zijn debuutalbum Shine Through kwam uit op 11 juli 2006. Daarna volgde een Europese tournee met Emanon, terwijl hij werkte aan zijn tweede soloalbum, Good Things. In 2009 werkte Aloe Blacc samen met de Japanse hiphopproducer Cradle. Samen vormden ze het duo Bee en brachten ze het album Open Your Mind uit bij GoonTrax Records.

  Mainstreamsucces en Good Things (2010-heden)

  Good Things werd oorspronkelijk uitgebracht door Stones Throw Records. Dit album werd geproduceerd door Jeff Dynamite en Leon Michels voor TRUTH & SOUL Productions. In 2010 tekende Blacc een contract bij Epic Records voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Zijn album en de single "I Need a Dollar" werden daar later in 2010 uitgebracht.

  Blacc coverde het nummer "Ordinary People" van John Legend en maakte er een Spaanse versie van, getiteld "Gente Ordinaria".

  De single "I Need a Dollar" werd gebruikt in de Amerikaanse televisieserie How to Make it in America. Daarnaast werd het nummer gebruikt in het EA Sports-spel Fight Night Champion. Het nummer oogstte succes in heel Europa.

  Op 7 maart 2011 werd de tweede single ("Loving You Is Killing Me") van het album uitgebracht. De planning was dat hij in 2011 ook het negende album met Emanon zou uitbrengen, getiteld Bird's Eye View.

  Op 17 juni 2013 kwam de single "Wake me up" uit van de Zweedse dj Avicii, waarop Blacc de zangpartij verzorgt. Op 19 oktober 2013 verscheen hiervan ook een akoestische versie.

  Discografie

  Singles

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.