Benny Benassi Feat. Kelis, Apl

 • Marco Benassi, beter bekend als Benny Benassi (Milaan, 13 juli 1967) is een Italiaans diskjockey en artiest. Hij houdt zich bezig met euro-house en electroclashmuziek. Hij wordt beschouwd als een van de beste internationale dj's. Hij woont in Reggio nell'Emilia, een stad in de Noord-Italiaanse regio Emilia-Romagna.

  Geschiedenis

  Benassi heeft zijn eerste hit gescoord in 2001 met de single I Feel So Fine. Nadat hij van house naar electro is gegaan scoorde hij zijn megahit Satisfaction en werd meteen bekend overal ter wereld. Benassi mixt ook muziek van mensen zoals Tomcraft en Fischerspooner.

  Benassi scoorde met Public Enemy's Bring the Noise een hit en won hiermee een Grammy in februari 2008 voor de beste remix.

  Discografie

  Singles

  Media

  Muziek van Benny Benassi wordt ook gebruikt in verschillende media.

  Zo werd Satisfaction gebruikt in een reclamecampagne van de fastfoodketen Wendy's.

  Het nummer I love my sex werd gebruikt voor de XTC scene in de film Dirty Love (2005).

  Put Your Hands Up werd gebruikt als soundtrack voor het spel Forza Motorsport 2 op de Xbox 360.

  Prijzen en nominaties

  • 2008 Benny Benassi won de Best Remixed Recording bij de Grammy Awards in 2008 voor zijn remix van Public Enemy's Bring the Noise
  • 2006 Benny Benassi's Hit my Heart heeft in 2006 Victoria's Secret Fashion Show geopend
  • 2006 Benny Benassi wint een EBBA Award. De European Border Breakers Awards zijn prijzen die jaarlijks worden uitgereikt aan tien jonge veelbelovende Europese artiesten die het afgelopen jaar succesvol buiten de eigen landsgrenzen debuteerden
  • 2004 drie nominaties op Dancestar (Miami) en heeft de prijs voor de beste video gewonnen
  • 2003 DJ MAG muziek van het jaar in GB
  • 2003 Italiaanse Dance Music Award
  • 2003 Dancemuziek van het jaar in Denemarken

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.