Travis Barker

 • Travis Landon Barker (Fontana, 14 november 1975) is een Amerikaans drummer die bekend is geworden als drummer van de band Blink-182. Ook is hij bekend door de realitysoap Meet the Barkers waar hij en zijn toenmalige vrouw Shanna Moakler werden gevolgd door MTV.

  Barker werd bekend met de groep Blink-182. Hij kwam in 1998 bij de groep, toen hij Scott Raynor verving die wegens interne problemen uit de groep was gezet. Hij had maar een klein uur de tijd om 20 nummers in te oefenen en later nog op te treden. Dat lukte hem, waarna Mark en Tom hem vroegen om een volwaardig lid van de band te worden. Hij ging direct akkoord en verliet meteen ook zijn band The Aquabats hiervoor. Blink-182 stopte in 2005 waarna Travis en Blink-182 bassist Mark Hoppus de band +44 oprichtten. In 2002 speelde Travis met zijn andere voormalige bandmaat, Tom Delonge, samen in het zijproject Boxcar Racer. Tijdens de Grammy's op 8 februari 2009 maakten Mark, Tom en Travis bekend weer bij elkaar te zijn.

  Op 8 augustus 2006 vroeg Barker een echtscheiding aan. In maart 2007 gaf Moakler toe aan het tijdschrift People dat zij en Barker weer bij elkaar waren, maar ontkende een zwangerschap . Samen met haar heeft hij een zoon, Landon Asher Barker en een dochter, Alabama Luella Barker.

  Vliegtuigongeluk

  Op 19 september 2008 raakte Barker gewond toen de Learjet 60 waar hij een passagier in was neerstortte nabij Columbia, South Carolina. Hij had 2e en 3e graads brandwonden aan zijn heup en benen. Volgens de Federal Aviation Administration was het vliegtuig aan het vertrekken toen luchtverkeersleiders vonken van het vliegtuig zagen afkomen. Hierna ging het vliegtuig van de startbaan, brak door een hek, stak een weg over, kwam tegen een wal en vloog toen in brand .

  Trivia

  • Travis Barker heeft sinds 1999 een eigen kledinglijn genaamd: Famous Stars & Straps
  • Travis Barker drumt al sinds zijn vierde.
  • Travis Barker heeft in zijn jeugd pianolessen gevolgd.
  • Travis Barker is vegetariër.
  • Eén van zijn hobby's is het verzamelen van Cadillacs.
  • In november 2007 werd via MySpace een gerucht verspreid dat Travis Barker zou zijn overleden. Dit bleek niet waar te zijn.
  • Travis Barker is een speelbaar personage in de game: Guitar Hero World Tour
  • Uit een aflevering van zijn reality show Meet the Barkers blijkt dat Travis Barker zijn drumwonden heelt met superlijm.

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.