A Case Of You

James Blake

 • James Blake (Deptford, 26 september 1988) is een Brits elektronisch muzikant uit Londen, voornamelijk actief in het genre dubstep.

  Biografie

  Tijdens zijn studie maakte hij muziek in zijn slaapkamer. In juli 2009 bracht hij zijn eerste plaat uit: Air and Lack Thereof op een 12-inch.

  Hierna volgden drie ep's in 2010: CMYK, The Bells Sketch en Klavierwerke. Alle drie deze platen werden door de internationale muziekpers goed ontvangen, en prijkten hoog in de eindejaarslijstjes van veel van deze publicaties. James Blake bracht stijlvol werk in het genre van de dubstep. Zijn debuutalbum wijkt iets af van dit genre, hoewel hij dit gelijktijdig met zijn ander werk geproduceerd heeft.

  James toert met onder andere drum-pad/gitarist Rob McAndrews (Airhead) en (elektronisch) drummer Ben Assiter.

  Op 7 februari 2011 werd zijn eerste titelloze album James Blake uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk. Het album wordt voorafgegaan door de single Limit to your love, een cover van een nummer van Feist. In januari 2011 stond Blake op het Eurosonic festival in Groningen. De tweede single van James Blake is het lied Wilhelm Scream.

  Ook op 7 februari 2013 bracht James Blake het nummer Retrograde uit. Op 30 oktober 2013 wordt het album onderscheiden met de prestigieuze Mercury Music Prize als beste album van Britse of Ierse makelij van het afgelopen jaar.

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.