Jamie Woon

 • Jamie Woon (New Malden, 29 maart 1983) is een Britse zanger, componist en muziekproducent. In zijn muziek combineert hij elektronica, soul en popmuziek.

  Biografie

  Woon is de vierde generatie uit een muzikale familie: Hugh McKenna en Ted McKenna maakten in de jaren zeventig deel uit van de Sensational Alex Harvey Band. Zijn moeder, Mae McKenna, is een bekende Engelse folk-, celtic- en sessiezangeres.

  Woon speelde op de lagere school saxofoon en vanaf zijn vijftiende akoestische gitaar. Niet lang daarna schreef hij zijn eerste lied en deed hij een opleiding aan de BRIT School in Londen.

  In 2006 verscheen van zijn hand een demo op 12-inchsingle met alleen een A-kant, getiteld Wayfaring Stranger. Dit lied is een traditionele folksong waarvan de oorsprong onbekend is. Het is door velen gezongen, onder meer door Johnny Cash, Dolly Parton, Dusty Springfield, Michael Franti en Tim Buckley.

  In de daarop volgende jaren werkte Woon zowel voor als samen met een aantal producenten, onder wie Ramandanman, die in 2010 de single "Night Air" remixte.

  Discografie

  Singles

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.