1000000 (One In A Million)

Alexandra Stan

 • Alexandra Stan (Constanța, 10 juni 1989) is een Roemeense zangeres. Haar muziek wordt tot eurodance gerekend.

  Biografie

  Alexandra Stan studeerde management aan de Traian Hogeschool. Al vanaf jonge leeftijd toonde ze interesse in muziek en droomde ervan zangeres te worden. Ze nam deel aan verscheidene muziekwedstrijden en won daarmee veel prijzen. In 2009 werd de zangeres tijdens een optreden op het Mamaia Festival ontdekt. Ze kreeg wereldwijde aandacht door haar eerste single “Lollipop”, gevolgd door haar tweede hit: “Mr Saxobeat” welke in de Nederlandse top 40 beland is. Ook in Vlaanderen heeft zij succes.

  Met het nummer 'Mr. Saxobeat' probeerde Stan door te breken in het buitenland. Dit is haar al in onder andere Turkije gelukt, waar ze op nummer 1 stond in de hitlijsten. In Nederland staat ze vanaf april 2011 in de Nederlandse Top 40. Na het internationaal succes van 'Mr. Saxobeat' kwam 'Get Back (ASAP)' uit. Hoewel de beat gelijkaardig is werd dit nummer geen internationaal succes.

  Ondertussen is gebleken dat Stan aan haar tweede album aan het werken is. In het vroege 2012 kwam het nummer 'One Million' uit dat op haar eerste album Saxobeats te vinden is en zal teveneens ook de laatste uitgebrachte single van dat album zijn. In juni 2012 kwam de videoclip van 'Lemonade' uit, de nieuwe single die de voorbode is van het aankomende tweede album.

  In 2012 wint Alexandra Stan een EBBA-award. De European Border Breakers Awards zijn prijzen die jaarlijks worden uitgereikt aan tien jonge veelbelovende Europese artiesten die het afgelopen jaar succesvol buiten de eigen landsgrenzen debuteerden.

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.