Feist

 • Leslie Feist, (Amherst (Nova Scotia), 13 februari 1976), is een Canadese zangeres en songwriter. Ze treedt solo op onder de naam Feist, maar ook als lid van Broken Social Scene.

  Geschiedenis

  Feist is geboren in Amherst, maar ze groeide op in Regina, Saskatchewan en Calgary, Alberta. Ze begon als zangeres in een punkband met de naam Placebo (niet te verwarren met de Britse band Placebo). Na vijf jaar moest ze het rustiger aan gaan doen vanwege problemen met haar stem. Ze verhuisde naar Toronto, nam de gitaar op, en in 1999 was ze gitariste voor By Divine Right. Dat jaar kwam ook haar eerste solo-album, Monarch (Lay Down Your Jewelled Head) uit.

  In 2002 en 2003 nam ze haar tweede album, Let It Die, op in Parijs. Dit album, dat een mix was van jazz, bossa nova en indie rock, werd geroemd als een van de beste Canadese albums van 2004.

  In 2006 kwam Feist weer terug in Europa, en nam een follow up op voor Let It Die, met de naam Open Season. Op 23 april 2007 werd het derde solo-album van Feist, The Reminder in Europa uitgebracht. Limit to your love van dat album werd een bescheiden hit van James Blake. Haar vierde studio-album Metals kwam uit op 30 september 2011. De wereldtournee voor dat album startte in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam op 15 oktober.

  Feist woont anno 2008 in Parijs.

  In 2013 is Feist te horen op de CD Scratch my back / and I'll scratch yours met een cover van Peter Gabriel.

  Discografie

  Zie ook discografie Broken Social Scene.

  Singles

  Externe links

  • [1], Feist Reveals Album Cover and Tracklist. Pitchfork

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing