Mads Langer

 • Mads Langer (Skive, 1984) is een Deense zanger en singer-songwriter die internationaal, waaronder in Nederland, bekend werd met een cover van "You're not alone" van de Britse band Olive.

  Langer schrijft het merendeel van zijn repertoire zelf, maar werkt onder meer ook samen met Marcus Winther-John, Tim Christensen, Daniel Ahearn, Edie Kuhnle Zelf speelt Langer onder meer op gitaar, piano, mellotron en keyboard.

  Carrière

  Attention Please en Mads Langer (2005–2009)

  Mads Langer groeide op in Skive, een kleine plaats in Denemarken. Zijn ouders zijn beide docenten en delen een voorliefde voor muziek.

  Langer debuteerde op 20 maart 2006 in Denemarken met Attention Please,

  Voor zijn tweede album had Langer ruim 90 liedjes geschreven.

  Internationale doorbraak (2009–huidig)

  Een akoestische versie van "Fact-Fiction" verscheen samen met nummers van Behold

  Op 8 november 2010 was hij te gast in het radioprogramma van Giel Beelen op 3FM,

  Onderwijl werkte Langer verder aan zijn derde album Behold, een proces wat startte sinds hij naar Londen was verhuisd.

  In december 2010 heeft Langer het nummer "The River has Run Wild" als gratis download aangeboden aan iedereen die zich inschreef voor zijn mailinglijst.

  Een nummer dat uiteindelijk niet op het album is beland is "Bowie and Champagne", dat gaat over een meisje met wie hij omging in zijn kinderjaren, maar die met drugs ging experimenteren en daar uiteindelijk verslaafd aan is geraakt. Oorspronkelijk schreef hij enkele zinnen op papier over Aerosmith en wijn nadat hij wakker werd van een droom, denkende dat dit wel eens de beste liedtekst ter wereld konden zijn. Toen hij de tekst de volgende ochtend doorlas vond hij het toch wat te gezapig, maar dat met wat aanpassingen het toch nog een aardige tekst zou worden. Andere nummers die op het nieuwe album zullen verschijnen zijn "I Love You", "Riding Elevators" en "Drunken Butterfly".

  Tussen 11 en 14 mei zal Langer op een mini-tour door Denemarken gaan.

  Discografie

  Singles

  Externe link

  Literatuur

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing