Feeder

  • Feeder is een Britse rockband uit Wales, gevormd in 1991 door zanger Grant Nicholas, drummer Jon Lee en bassist Taka Hirose. In 1995 brachten ze hun eerste ep uit, Two Colours, deze opname bevatte 2 liedjes: "Chicken on a bone" en "Pictures of pain" en was enkel verkrijgbaar op de eerste optredens van de band en was gelimiteerd tot 2500 exemplaren.

    In 1996 brachten ze hun tweede ep uit, getiteld Swim. De eerste uitgave van dit album in 1996 bevatte 6 liedjes, maar in 2001 werd een heruitgave uitgegeven met 11 liedjes. Van het muziekmagazine kreeg Swim 4/5.

    Het album Polythene was het eerste volledige album van Feeder, uitgegeven in 1997. In 2005 werd Polythene tot 87 beste Britse rock album ooit gestemd door de lezers van kerrang!. De eerste single vanuit dit album was "Tangerine" en raakte tot plaats 60 in de Engelse hitlijsten. De tweede single "Cement" raakte tot plaats 53, het album zelf behaalde nummer 65. Twee andere singles werden nog uitgebracht: "Crash": nummer 48 en "High": nummer 24. In totaal werden 89.000 exemplaren van Polythene wereldwijd verkocht. High zorgde voor de doorbraak in de Verenigde Staten, in 1998 toerde Feeder dan ook rond in de Verenigde Staten samen met Everclear.

    In 2001 braken ze definitief door met het album Echo Park, dat door critici bij de 20 beste Britse albums wordt gerekend. In datzelfde jaar werden de fans opgeschrikt door de zelfmoord van drummer Jon Lee. Hij werd opgevolgd door Mark Richardson. Zanger Grant Nicholas bleef niet bij de pakken zitten en kwam terug met het album "Comfort In Sound". De daarop volgende jaren traden ze op in zomerfestivals, waaronder Rock Werchter. Na het album Comfort In Sound werden nog Pushing the Senses en Feeder the Singles (een verzamelalbum) uitgebracht. In januari 2010 maakte de band bekend met een nieuwe drummer (Karl Brazil) verder te gaan.

    Bezetting

    Huidige samenstelling

    • Grant Nicholas - zang, gitaar
    • Taka Hirose - basgitaar
    • Karl Brazil - drums

    Voormalige leden

    • Mark Richardson - drums
    • Jon Lee - drums

    Discografie

    Albums

    • Two colours (november 1995)
    • Swim (juni 1996)
    • Polythene (mei 1997)
    • Yesterday went too soon (augustus 1999)
    • Echo Park (april 2001)
    • Swim Re-Release (juli 2001)
    • Comfort in Sound (oktober 2002)
    • Picture of Perfect Youth (augustus 2004)
    • Pushing the Senses (januari 2005)
    • Feeder, The Singles (mei 2006)
    • Silent Cry (juni 2008)
    • Renegades (juni 2010)
    • Generation Freakshow (april 2012)

    Singles

    Externe links

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing