Beady Eye

 • Beady Eye was een Engelse rockgroep die in 2009 in Londen werd gevormd en gezien kan worden als een voortzetting van Oasis.

  Biografie

  Nadat gitarist/vocalist Noel Gallagher de band Oasis verliet besloot zijn broer Liam Gallagher om een eind te maken aan Oasis en een nieuwe band op te richten met gitarist Gem Archer, bassist Andy Bell, die overstapte naar gitaar, en drummer Chris Sharrock.

  De band begon met het schrijven van nieuw materiaal vanaf november 2009 en plande een single voor oktober of november 2010, gevolgd door een studioalbum in de zomer van 2011, die wordt geproduceerd door Steve Lillywhite. De bassist van Beady Eye is Jeff Wootton en Matt Jones speelt live keyboard.

  In een interview met The Sunday Times stelde Liam dat Beady Eye "groter wordt dan Oasis" en dat zijn broer "gauw kruipend terug komt". Hij zei ook dat het album voor driekwart gereed is en dat elk lid van de band vier songs ervoor geschreven heeft.

  Op 9 november 2010 kondigde de band op hun officiële website aan dat het eerste nummer van hun debuutalbum uitkomt, 'Bring the Light' (2011), gratis gedownload kon worden vanaf de site. Ook zal binnenkort een LP uitkomen van 'Bring the Light', met een B-side: 'Sons of the Stage.'

  Beady Eye gaf op 21 maart 2011 een optreden in Paradiso in Amsterdam, hun eerste optreden in Nederland. Op 22 maart 2011 volgde een optreden in de AB in Brussel. Op 30 juni gaf de band een tweede concert op Belgische bodem op Rock Werchter.

  De band verzorgde op 12 augustus 2012 een live-optreden op de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen.

  De band op 10 juni 2013 met een nieuw album, genaamd "BE", op de proppen. Het album, gepromoot door verschillende verassingsoptredens, werd direct beter ontvangen door de fans dan "Different Gear Still Speeding".

  Op 5 augustus zou Beady Eye een optreden geven op de Lokerse Feesten (België), maar deze werd afgezegd door de band omdat Gem Archer (gitarist) te kampen had met een serieuze blessure.

  Eind oktober is er dan de plotse aankondiging dat de band er mee ophoudt. Via Twitter maakt Liam bekend dat Beady Eye stopt.

  Officiële bandleden

  • Liam Gallagher – zang
  • Gem Archer – gitaar
  • Andy Bell – gitaar
  • Chris Sharrock – drums
  • Jay Mehler - basgitaar (sinds maart 2013)[4]

  Live bandleden

  • Jeff Wootton – basgitaar
  • Matt Jones – keyboards

  Discografie

  Singles

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing