Digitalism

  • Digitalism is een duo uit Duitsland, opgericht in 2004, dat elektronische muziek produceert. Het bestaat uit Jens Moelle en Ismail Tuefekci. Ze staan onder contract bij het Franse label Kitsuné Music, en hebben onder dat label vier singles uitgebracht: Idealistic,Zdarlight, Jupiter Room en Terrorlight. Onder het label Astralwerks hebben ze hun album Idealism uitgebracht.

    Digitalism heeft ook remixes gemaakt voor onder andere Tom Vek, The Futureheads, Daft Punk, Tiga, Klaxons, Depeche Mode, The Cure en Cut Copy. Hun nummers en remixes worden gedraaid door dj's als Erol Alkan, 2 Many DJ's, Boys Noize en Justice.

    Jens Moelle heeft ook een solo ep onder Kitsuné Music uitgebracht, onder de naam Palermo Disko Machine.

    Digitalisms debuutalbum, Idealism, is uitgebracht op 9 mei 2007 in Japan, en op 21 mei 2007 in Frankrijk en Noord-Amerika.

    De Pogo EP is uitgebracht in mei ter ondersteuning van de lp, met twee alternatieve versies van het nummer. De The Twelve Inches EP bevat de nummers Idealistic, Zdarlight en Jupiter Room.

    Het nummer Pogo is te horen in de FIFA spelserie 2008, evenals hun nummer Circles in FIFA 2012.

    Discografie

    Albums

    • Idealism (2007)
    • I Love You, Dude (2011)
    • DJ Kicks-In (2012)

    Ep's

    • Twelve Inches EP (2007)
    • Hands On Idealism EP (2008)
    • Moshi Moshi EP (2008)

    Singles

    • "Idealistic" (2004)
    • "Zdarlight" (2005)
    • "Jupiter Room" (2006)
    • "Terrorlight" (2007)
    • "Pogo" (2007)
    • "Taken Away" (2008)
    • " ZDRLT (Rewind) / Jupiter Room (Planetary Lobby Version)" (2008)
    • "Blitz" (2010)

    Externe link

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.