Magenta

  • Magenta is een Welsh band die 2000 ontstaat als Rob Reed en Christina Booth een meer permanente opvolger zoeken voor Trippa, hun vorig samenwerkingsverband. Hun muziek is het meest beïnvloed door Yes, maar ook invloeden van Genesis, Mike Oldfield, en de Eurythmics zijn hoorbaar.

    Hun debuutalbum Revolutions wordt binnen het circuit van de progressieve rock goed ontvangen. Het tweede album is tegen de verwachting in binnen korte tijd uitverkocht, want progressieve rock, die teruggrijpt op de beginjaren blijkt populairder dan de band had ingeschat. Binnen het genre waarin ze spelen ontvangen ze vanaf dan eigenlijk elk jaar wel een prijs.

    Discografie

    Albums

    • Revolutions (1 maart 2001)
    • Seven (1 maart, 2004)
    • Another Time, Another Place...Live (1 november, 2004)
    • Home (1 juni, 2006)
    • New York Suite (1 juni, 2006)
    • The Singles (21 mei, 2007)
    • Metamorphosis (21 april, 2008)
    • Live at The Point (27 oktober, 2008)
    • Magenta Live at Real World (19 september 2010)
    • Chameleon (10 oktober 2011)
    • Live: On our way to who knows where (22 september 2012)
    • The Twenty Seven Club (2 september 2013)

    EPs

    • Broken EP (1 juni, 2004)
    • I'm Alive EP (1 november, 2004)

    DVD

    • The Gathering (24 oktober, 2005)
    • The Metamorphosis Collection (21 april, 2008)

    Externe links

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.