Mac Miller

 • Malcolm James McCormick (Pittsburgh, 19 januari 1992) alias Mac Miller is een Amerikaans rapper. Hij staat onder contract bij Rostrum Records en Most Dope. Hij gebruikt ook het pseudoniem Larry Lovestein. Onder deze naam maakt hij voornamelijk jazznummers.

  Jeugd

  McCormick is de tweede zoon van vader Mark McCormick en moeder Karen Meyers. Zijn vader is een christen en zijn moeder is joods. McCormick werd joods opgevoed en had een bar mitswa. McCormick bezocht de Winchester Thurston School en later de Taylor Allderdice High School. Toen hij op de laatstgenoemde school zat, begon hij zich te focussen op een rapcarrière. Zo zei hij ooit in een interview: "Toen ik 15 was, speelde ik alle sporten en ging ik naar alle feesten van schoolgenoten. Maar toen ik de hiphop ontdekte, was het al gauw als een beroep, het was het enige wat ik deed."

  Carrière

  2007-2009: The Ill Spoken, Easy Mac, mixtapes en Rostrum Records

  Voordat McCormicks solocarrière begon, vormde hij met zijn vriend Beedie een duo onder de naam The Ill Spoken. Samen met de eveneens in Pittsburgh geboren en wonende Beedie bracht hij één mixtape uit: How High. Hij gebruikte destijds de artiestennaam EZ Mac, afgeleid van Easy Mac. Onder deze naam bracht hij in 2007 zijn eerste solomixtape uit, getiteld But My Mackin' Ain't Easy. Hij zette deze online toen hij vijftien jaar was. Twee jaar later bracht hij twee andere solomixtapes uit: The High Life en The Jukebox: Prelude To Class Clown. Na het online verschijnen van deze mixtapes, toonde platenmaatschappij Rostrum Records belangstelling voor hem. McCormick tekende een contract in 2009. Op deze manier verliet hij The Ill Spoken. Hij bleef goed contact onderhouden met Beedie.

  2010: K.I.D.S. en Rostrum Records

  Toen eigenaar Benjy Grinberg van Rostrum Records begin 2010 McCormick ontmoette tijdens een opname met Wiz Khalifa bij ID Labs, begon hij advies te geven. McCormick wees dit resoluut af en begon op zijn eigen manier te werken aan de mixtape K.I.D.S.. Toch hoorde Grinberg verbetering in zijn muziek. Hij was niet de enige die dit hoorde en hij stond al snel in de belangstelling van verschillenden grotere platenmaatschappijen. Toch koos hij ervoor om zichzelf aan het contract te houden van hij had getekend bij Rostrum Records. Redenen voor het afwijzen waren onder andere de ligging van de studio van Rostrum Records. Rostrum Records komt namelijk uit Pittsburgh). Ook de goede band met rapper Wiz Khalifa, die eveneens in Pittsburgh woonachtig is en onder contract staat bij Rostrum Records was een belangrijke reden om niet te vertrekken naar een grotere platenmaatschappij.

  In augustus 2010 bleek dat iedere plaats voor de "Incredibly Dope Tour" (vernoemd naar zijn latere mixtape K.I.D.S., wat letterlijk staat voor Kickin' Incredibly Dope Shit) uitverkocht was. Diezelfde maand nog bracht hij de mixtape K.I.D.S. uit. De tournee zou plaatsvinden in grote Europese steden zoals Londen, Amsterdam en Manchester.

  2011: Best Day Ever, I Love Life, Thank You en Blue Slide Park

  Miller bracht in 2011 eerste ep en twee mixtapes uit, debuteerde met zijn album Blue Slide Park en had enkele hits.

  In 2011 bracht hij zijn vijfde mixtape uit, Best Day Ever. Deze mixtape bracht een aantal hits voort: Wear My Hat, Get Up, BDE Bonus (beter bekend als Best Day Ever) Donald Trump. Op 22 maart bracht hij zijn eerste ep uit: On And On And Beyond. De EP bedroeg zes nummers die hij later ook in mixtapes en albums gebruikte.

  Op 5 juli liet hij via YouTube weten dat hij zijn eerste album zou gaan uitbrengen vlak daar een mixtape: 92 Til Infinity. Zover kwam het niet. Hij bracht alleen het album uit, Blue Slide Park. De titel is afgeleid van een speeltuin waar hij in zijn jeugd tijd doorbracht. Blue Slide (blauwe glijbaan) staat voor de blauwe glijbaan in de speeltuin. De speeltuin staat twee straten verderop van de school waar hij les kreeg. Hij liet tijdens het vermelden van het uitbrengen van zijn album weten dat hij een tournee ging houden. Dit om het uitbrengen van zijn album te vieren.

  Op 12 augustus bevestigde Mac Miller de geruchten dat hij een nieuwe video uit ging brengen. Hij gaat het nummer Frick Park Market uitbrengen met een videoclip. Het nummer is afkomstig van het toekomstige album. Dit nummer zou worden uitgebracht op 18 augustus om precies 18:00. Het nummer kwam als nummer zestig binnen in de Billboard Hot 100. Een maand later, op 23 september, bracht hij een video uit, Smile Back. Op 13 oktober bracht hij het openingsnummer van zijn album uit, vernoemd naar het album, Blue Slide Park.

  Op 14 oktober bracht hij de mixtape I Love Life, Thank You uit met als reden het bereiken van de één miljoen volgers op Twitter.

  Op 8 november kwam album uit. Binnen één week waren er 150 duizend exemplaren van verkocht. Hiermee verbrak Mac Miller een record. Nog nooit was er een debuterend album dat op nummer één stond in de Billboard 200. Het album kreeg zowel positieve als negatieve feetbacks. Zo gaf AllHipHop.com een waardering van zes en een half uit tien en gaf RapReviews een score van zes. Aan de andere kant gaf Spinners slechts een vier uit tien. Ook maatschappijen die in sterren beoordelen gaven hun meningen. Zo gaf Allmusic vier uit vijf sterren. Naar cijfers omgerekend is dit een acht. HipHopDX gaf een waardering van bijna vier sterren. Omgerekend naar cijfers ongeveer een 7,8. Ook bij de maatschappijen die in sterren beoordelen gaven kritiek. Zo gaf XXL drie sterren wat omgerekend naar cijfers een zes is en gaf Rolling Stone zelfs twee en een halve ster, wat omgerekend naar cijfers een vijf is. De schrijvers Dan en Kulousek hebben een groot aandeel in het succes van het album. Zij waren namelijk samen met Mac Miller zelf verantwoordelijk voor de tekst van enkele bekende nummers van het album. Deze drie schreven onder andere de teksten van Party on Fifth Ave, Frick Park Market, Of the Soul en Up All Night. Dan en Kulousek waren met name verantwoordelijk voor de flows in het refrein. Later werd bekend dat er een fout in het album zat. Op sommige CD-covers stond namelijk dat er een zeventiende nummer was, namelijk zijn grootste hit Donald Trump. Mac Miller bevestigde via Twitter dat dit een fabrieksfout was. Het album kende uiteindelijk vier echte singles: op 18 augustus 2011, nog voor het uitbrengen van het album, kwam Frick Park Market uit, dit nummer scoorde goed. Elf dagen voor het uitbrengen van het album kwam ook Party on Fifth Ave uit. Ook het nummer Up All Night was een single, ondanks dat dit nummer geen videoclip heeft. Op 22 juni 2012 boekte ook het nummer Missed Calls het succes om een single te zijn. Uiteindelijk kregen zes nummers een videoclip: Frick Park Market, Party on Fifth Ave, Smile Back, Of the Soul, Missed Calls en One Last Thing.

  Op 22 november liet hij ook de première uit van het nummer Knock Knock. Wat later één van zijn grootste hits werd.

  2012: Macadelic en een andere weg

  2012 was een overgangsjaar voor Mac Miller. Hij veranderde van stijl, wat in zijn mixtape Macadelic goed terug te horen was. Hij maakte serieuzere nummers, zoals zijn hits Missed Calls, Clarity en Thoughts From An Balcony.

  Op 3 januari bracht Cobra Starship een nummer uit getiteld Middle Finger. Mac Miller was samen met deze band verantwoordelijk voor het nummer. Er werd geen videoclip bij gemaakt, omdat men verwachtte dat iedereen die zou afkeuren.

  Op 15 februari bracht hij het langverwachte nummer Missed Calls uit. Ook bracht hij de mixtape Macadelic uit waaruit de videoclips van de nummers Loud, Thoughts From An Balcony, Clarity en America ontstonden. Hij bracht datzelfde jaar nog een aantal mixtapes uit en maakte een aantal gratis te downloaden nummers.

  Op Ustream en Twitter kondigde hij de komst van de mixtape Pink Slime aan en zal aan het begin van 2013 zijn tweede album uitkomen wat de naam Watching Movies with the Sound Off zal gaan dragen.

  In oktober bracht hij de videoclip van He Who Ate All The Caviar uit. Op dit nummer was veel kritiek aangezien hij er erg onverzorgd uitzag. Hij leek dikker te zijn geworden en ook in het gezicht zag hij er anders uit. Later zei hij dat het nummer voor de grap was en niet serieus bedoeld was en niet op zijn nieuwe album zou staan.

  Op 8 november bracht hij de videoclip van One Last Thing uit met als reden het eenjarige bestaan van zijn album Blue Slide Park dat een jaar eerder uit kwam.

  Drie dagen later bracht hij zijn tweede ep uit: You. De mixtape bestaat uit jazznummers. Opvallend is dat deze ep niet aangekondigd was, zoals bij alle andere mixtapes, ep's en albums wel het geval was geweest.

  2013: Watching Movies with the Sound Off

  Zoals al bekend was zal Mac Miller begin 2013 een mixtape en een album uitbrengen onder de namen Pink Slime en Watching Movies with the Sound Off. Op 3 mei van dit jaar maakte hij bekend dat Watching Movies with the Sound Off zal verschijnen op 18 juni 2013. Pink Slime wordt in ieder geval niet uitgebracht voor het uitkomen van het album.

  Op 24 april bracht hij het nummer S.D.S. (Somebody Do Something) uit. De beat heeft de stijl van zijn beatmixtape Run On Sentences Vol. 1. Mac Miller bracht daarna in een sneltrein ook andere nummers uit, waaronder twee van zijn toekomstige album. Hij bracht een jazz-remix van S.D.S. (Somebody Do Something) uit met The Internet en het nummer 'Objects in the Mirror', eveneens Jazz-achtig en met The Internet. Daarnaast bracht hij twee nummers van zijn toekomstige album 'Watching Movies with the Sound Off': Watching Movies en snel daarna Goosebumpz. Beiden beschikken niet over een videoclip, wat de nummers met The Internet wel doen. Later bracht Mac Miller toch nog een videoclip uit van het nummer Watching Movies.

  Op 8 juli bracht hij de videoclip 'Gees' uit samen met SchoolBoy Q. Amper twee weken later (22 juli) bracht hij samen met zangeres Niki Randa de videoclip 'I Am Who Am (Killin' Time)' uit. In oktober bracht hij de videoclip voor 'The Star Room' uit. Deze video kent deels dezelfde opzet als de eerdere videoclip I Am Who Am. Aan het einde van de maand trad hij samen met Lil Wayne op in het Ziggodome in Amsterdam. Ze waren bezig met een tournee die eigenlijk al in maart zou plaatsvinden met 2 Chainz. Hij zei af. Diezelfde dag bracht hij een live videoclip uit van 'Youforia', samen met The Internet.

  Op 1 november bracht hij een mixtape uit genaamd Delusional Thomas. Evenals zijn voorgaande album en mixtape is ook deze mixtape niet in z'n geheel met Hip-Hop te vergelijken. Op deze mixtape is zijn stem opgevoerd met als effect een hoge stem. Hij heeft op deze mixtape onder andere een nummer met Earl Sweatshirt. In de titel van het laatste nummer staat dat hij het nummer samen doet met Mac Miller. Dit omdat hij de hele mixtape een hoge stem heeft, maar in het laatste nummer een verse met zijn normale stem heeft.

  Een maand later bracht hij onverwachts een tweede album uit, getiteld Live from Space. Op dit album staan alleen live gespeelde nummers. Het grootste deel is afkomstig van zijn eerdere album Watching Movies with the Sound Off, de rest is afkomstig van de mixtapes Macadelic en Best Day Ever of is nooit eerder uitgebracht.

  2014: Avian

  Op 15 februari 2014 bracht hij een videoclip voor zijn albumtrack Avian uit. Twee maanden later bracht hij een mixtape uit, genaamd Faces. Mac Miller gaat verder dan hij ooit is gegaan en deze mixtape is helemaal niet meer te vergelijken met mixtapes als Macadelic en K.I.D.S. Vooralsnog bracht hij geen videoclip uit van deze mixtape.

  Producer

  Mac Miller maakt ook beats. Soms gebruikt hij deze in eigen nummers maar zijn beats worden ook gebruikt door andere artiesten. Als producer gebruikt Mac Miller soms een andere naam. Deze naam komt met name tot toepassing bij Jazz-nummers. Zijn ep You staat dan ook op naam van Larry Lovestein, zijn andere artiestennaam. Zijn mixtape 'Run on Sentences Vol. 1' produceert hij onder de naam Larry Fisherman. Deze mixtape bestaat wel uit hiphop beats. Daarnaast heeft hij ook in 2013 de mixtape Stolen Youth geproduceerd voor Vince Staples.

  In 2012 klaagde rapper en producent Lord Finesse Mac Miller, Rostrum Records en DatPiff aan voor het zonder toestemming gebruiken van de beat van zijn nummer Hip 2 Da Game. Mac Miller gebruikte de beat in het nummer Kool-Aid en Frozen Pizza. Maar aangezien het nummer niet commercieel gebruikt is zou de enige reden waarom Lord Finesse recht op geld zou hebben door de advertenties op YouTube. In plaats daarvan gelooft Lord Finesse dat de beat heeft bijgedragen aan het succes van de rapper. Opvallend is wel dat Lord Finesse zelf de beat zelf na heeft gemaakt van pianist Oscar Peterson. Lord Finesse zegt recht op tien miljoen dollar te hebben. Anno 2013 is nog niet bekend wie de zaak gewonnen heeft.

  Persoonlijk

  Idolen

  Mac Miller ziet Lauryn Hill, Big L, A Tribe Called Quest, de Beastie Boys en Outkast als zijn voorbeelden op het gebied van muziek. Ook ziet hij zijn vriend Wiz Khalifa als een groot voorbeeld, maar ook als vriend. Zo zei hij ooit: "Wiz is als een grote broer voor me. Ook buiten de muziekwereld. Hij is gewoon mijn "homie", of ik nou muziek maak of niet."

  Alter ego

  Mac Miller heeft ook een alter ego. Hij noemt zichzelf namelijk ook "Larry Lovestein" of Larry Fisherman. Toen hij te gast was bij het programma Ridiculousness antwoordde hij op de vraag van presentator Rob Dyrdek wie Larry Lovestein was, dat Larry Lovestein een Joodse producer van met name jazz is.

  Verslaving

  Mac Miller gaf in januari 2013 toe verslaafd te zijn geweest. Namelijk aan promethazine en codeïne wat hij mengde en ook wel "Purple Drank" of "Lean" wordt genoemd. De reden voor deze verslaving was om de stress die zijn mixtape Macadelic bracht. Met name voor de Macadelic Tour in 2012. Aan het tijdschrift Complex vertelde hij in januari 2013: "Ik hou van Lean, het is geweldig. Ik was niet vrolijk en door Lean werd ik dat wel. Maar ik was zo de weg kwijt dat ik het altijd was en dat was slecht. Mijn vrienden konden me er niet meer van af houden. Ik was verloren." Zijn vriend Jimmy Murton zei: "Ik zag hem mentaal veranderen. Ik herinnerde hem eraan dat het slecht is als je je laat voelen zoals je je wilt voelen. Je probeert alles van hoe je je niet wilt voelen aan de kant te schuiven. Je sluit je af van alles en iedereen. Hoeveel Lean hij wel niet dronk, het is ongelofelijk dat hij kon stoppen. Het was een van de meest moeilijke dingen die hij ooit heeft gedaan." Mac Miller stopte met het drinken van Lean in november 2012. De grootste reden om dit te doen was om zijn opkomende reality show: Mac Miller and the Most Dope Family.

  Prijzen en nominaties

  • 2010, prijs: Pittsburgh hip-hop awards: beste videoclip van het jaar: Live Free.
  • 2010, prijs: Pittsburgh hip-hop awards: beste artiest onder 21.
  • 2011, nominatie: XXL Freshman (talentvolle opkomende rappers, hierin valt niks te winnen).

  Discografie

  Albums

  • 2011: Blue Slide Park
  • 2013: Watching Movies with the Sound Off
  • 2013: Live From Space

  Mixtapes

  • 2007: But My Mackin’ Ain’t Easy (als Easy Mac)
  • 2008: How High: The Mixtape (met The Ill Spoken)
  • 2009: Music 4 Tha Mynd Vol. 3
  • 2009: The Jukebox: Prelude To Class Clown
  • 2009: The High Life
  • 2010: Sour Hour
  • 2010: K.I.D.S.
  • 2011: Best Day Ever
  • 2011: I Love Life, Thank You
  • 2011: Piffsburgh
  • 2011: Mac and Yellow
  • 2011: Black Friday
  • 2012: Macadelic
  • 2013: 92 Til Infinity
  • 2013: Delusional Thomas
  • 2014: Faces

  Ep's

  • 2011: On And On And Beyond
  • 2012: You
  • 2013: Pink Slime (met Pharrell Williams)

  Muziekvideo's

  • 2009: Get it on the Floor (remix)
  • 2009: On Some Real Shit (100,000 Bars)
  • 2009: Cruisin’
  • 2009: Got a Clue
  • 2009: Snap Back
  • 2009: Ladies and Gentlemen (freestyle)
  • 2009: Live Free
  • 2010: Another Night
  • 2010: Don’t Mind If I Do
  • 2010: Nikes on my Feet
  • 2010: La La La La
  • 2010: Kool Aid & Frozen Pizza
  • 2010: Senior Skip Day
  • 2010: Knock Knock
  • 2011: Donald Trump
  • 2011: Get Up!
  • 2011: Wear my Hat
  • 2011: Best Day Ever (ook bekend als BDE Bonus)
  • 2011: Frick Park Market
  • 2011: Smile Back
  • 2011: Party on Fifth Ave
  • 2011: Of the Soul
  • 2012: Loud
  • 2012: Thoughts from a Balcony
  • 2012: Clarity
  • 2012: Missed Calls
  • 2012: America (met Casey Veggies en Joey Baddass)
  • 2012: He Who Ate All The Caviar
  • 2012: One Last Thing
  • 2013: S.D.S. (Somebody do Something)
  • 2013: Objects In The Mirror (met The Internet)
  • 2013: S.D.S. (Somebody Do Something, met The Internet)
  • 2013: Watching Movies
  • 2013: Gees (met ScHoolboy Q)
  • 2013: I Am Who I Am (Killin' Time) (met Niki Randa)
  • 2013: The Star Room (met Delusional Thomas)
  • 2014: Avian

  Als gastrapper

  • 2012: Middle Finger (met Cobra Starship)
  • 2013: The Way (met Ariana Grande)
  • 2013: Guild (met Earl Sweatshirt)

  Tournees

  • 2011: The Incredibly Dope Tour
  • 2011: Blue Slide Park Tour
  • 2012: Macadelic Tour
  • 2012: Under the Influence of Music Tour (met Wiz Khalifa)
  • 2013: The Space Migration Tour

  Voor de afspeellijsten van de albums, mixtapes en ep's, zie onder.

  Albums

  Blue Slide Park

  Blue Slide Park is het eerste album van Mac Miller. Het album kwam uit op 8 november 2011. Het album kent zestien nummers die door het merendeel geproduceerd zijn door I.D. Labs. Ook Ritz Reynolds leverde een belangrijk aandeel aan het album. Zo werd het door geproduceerde nummer Missed Calls een hit en werd ook het intro-nummer door hem geproduceerd. Aan het maken van de muziek kenden Kulousek en Dan een groot aandeel. Samen met Mac Miller zelf maakten ze de beats van de hits Frick Park Market en Smile Back. Van één nummer maakte Mac Miller de beat helemaal alleen. Zijn hit Missed Calls kent een beat die hij in zijn eentje in elkaar heeft gezet.

  Watching Movies with the Sound Off

  Op 18 juni 2013 kwam zijn tweede album genaamd Watching Movies with the Sound Off uit. Dit album is vergeleken met Blue Slide Park compleet anders. In dit album komt Mac Millers nieuwe stijl van rappen naar boven. Sinds het uitkomen van Blue Slide Park is Miller namelijk een andere weg ingeslagen, namelijk richting psychische rap. De nummers S.D.S. (Somebody Do Something), Watching Movies, I Am Who Am (Killin’ Time) en Gees zijn momenteel de nummers met een muziekvideo.

  On And On And Beyond

  On And On And Beyond is de eerste ep van van de rapper. De ep kwam online op 29 maart 2011. De nummers "Another Night" en "Live Free" staan ook op Mac Millers mixtape The High Life uit 2009. "Life Ain't Easy" en "In the Air" staan ook op Best Day Ever uit 2011. The ep stond in de US Billboard 200 op 16 april 2011 op 55.

  You

  You is de tweede ep van de rapper. De ep kwam online op 20 november 2012. De ep werd zonder enige vooraankondiging online gezet op DatPiff.com. Opvallend aan de ep is dat de muziek totaal anders is dan de muziek die Mac Miller in mixtapes, albums en in zijn andere ep (On And On And Beyond). Psychedelische Hip-Hop komt te pas in deze ep. Heden is de ep 200.000 keer bekeken, 60.000 keer beluisterd en 50.000 keer gedownload.

  Mixtapes

  But My Mackin Ain't Easy

  But My Mackin Ain't Easy is de eerste mixtape van de rapper. De mixtape is niet door een website of maatschappij die een licentie heeft online vrijgegeven waardoor het precieze aantal kijkers, luisteraars en downloads onduidelijk is. Toen de mixtape uitkwam was hij 15 jaar oud. De mixtape is gemaakt in de tijd dat hij nog een duo vormde bij The Ill Spoken. Het nummer Cruise is veruit het bekendste nummer.

  The Jukebox: Prelude To Class Clown

  The Jukebox: Prelude To Class Clown is de vierde mixtape van Mac Miller. De mixtape werd uitgegeven op 6 januari 2009 door DatPiff.com. De mixtape is 700.000 keer bekeken, 230.000 keer beluisterd en 162.500 keer gedownload op diezelfde site. De mixtape was samen met The High Life het album waardoor Rostrum Records besloot de rapper onder contract te zetten.

  The High Life

  The High Life is de vijfde mixtape. De mixtape werd uitgegeven op 16 december 2009 door DatPiff.com. De mixtape is 1.110.000 keer bekeken, 275.000 keer beluisterd en 250.000 keer gedownload op diezelfde site. De mixtape was samen met The Jukebox: Prelude To Class Clown het album waardoor Rostrum Records besloot de rapper onder contract te zetten.

  Best Day Ever

  Best Day Ever is de achtste mixtape. De mixtape werd uitgegeven op 11 maart 2011 door DatPiff.com en 2.400.000 keer bekeken, 915.000 keer beluisterd en 825.000 keer gedownload op diezelfde website. Van de mixtape werden vier nummers als videoclip uitgegeven: "Donald Trump", "Get Up", "Wear My Hat" en "Best Day Ever" (Best Day Ever is de BDE Bonus-versie). Het vierde nummer "Donald Trump" stond 80e in de Billboards 100 Hot. De mixtape is ruim 460.000 keer gedownload en 460.000 keer geluisterd op DatPiff.com.

  I Love Life, Thank You

  I Love Life, Thank You is de negende mixtape. De mixtape werd uitgegeven op 11 oktober 2011 door DatPiff.com. De reden voor het maken van de mixtape is omdat Mac Miller op Twitter de één miljoen volgers bereikte. De mixtape werd 550.000 keer bekeken, 250.000 keer beluisterd en 210.000 keer gedownload op diezelfde site. De mixtape werd uitgebracht met als reden dat hij 1.000.000 volgers behaalde op Twitter. Sinds de uitgave werd de mixtape 435.000 beluisterd, en 164.000 gedownload. Ook werd de mixtape nog 228.000 op DatPiff.com beluisterd, de site die de mixtape uitbracht.

  Macadelic

  Macadelic is de dertiende mixtape. De mixtape werd uitgegeven op 23 maart 2012 door DatPiff.com. De mixtape is 1.700.000 keer bekeken, 500.000 keer beluisterd en 780.000 keer gedownload op diezelfde site.

  Nadat Blue Slide Park en I Love Life, Thank You in 2011 waren uitgekomen, begon Mac Miller aan een nieuw project te werken. Op 23 maart 2012 bracht Mac Miller Macadelic uit en had een release-party in Shout Lounge in Pittsburgh, Pennsylvania. De videoclip voor "Loud" ook werd ook online gezet die dag. Ook is het onderwerp compleet anders vergeleken met zijn voorgaande grote mixtapes. Ook de beats in de nummers hebben een psychedelische invloed. Goede voorbeelden hiervan zijn de nummers 1 Threw 8, Angels, Clarity en het laatste nummer van de mixtape Fuck 'M All. Het tweede nummer van de mixtape, "Desperado", eindigt met de introductie van "Lucy in The Sky With Diamonds" van The Beatles.

  De mixtape werd als 50e beste album/mixtape van 2012 genoemd door Complex.

  Run On Sentences Vol. 1

  De veertiende mixtape van Mac Miller heeft de naam Run On Sentences Vol. 1. Evenals de mixtape Macadelic gebruikt Mac Miller weer een compleet andere stijl. Overigens bestaat deze mixtape alleen uit zelfgemaakte beats, behalve het laatste nummer: Avocado. Hier rapt hij zelf op. De beats zijn compleet anders vergeleken met de beats van zijn voorgaande mixtapes en zijn album. Het eerste nummer Birthday begint rustig met een vrouw die over een vogel vertelt. Het is een rustig maar raar nummer. Na twee en een halve minuut begint een Oost-Europeaan te vertellen en loopt de beat compleet anders vergeleken met het begin. In het tweede nummer is na 35 seconden een duidelijke toon van het begin van het nummer Get Up te horen. Dat nummer is afkomstig van de mixtape Best Day Ever. Ook in dit nummer worden veel verhalen vertelt. Het zevende nummer op de mixtape heet The Revolution is Coming. Mac Miller heeft al meerdere malen aangegeven een muziekrevolutie te starten. Die boodschap is goed te horen in het nummer S.D.S. van zijn aankomende album Watching Movies With The Sound Off. Op het einde van The Revolution is Coming hoor je een man overdreven schreeuwen. Dit alles maakt de mixtape een heel vreemde.

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing