Norma Jean

  • Norma Jean is een Amerikaanse christelijke metalcoreband uit Douglasville, Georgia, een buitenwijk van Atlanta.

    Geschiedenis

    De band is opgestart door alle leden van de band Luti-Kriss, maar met een andere bassist en een drummer in plaats van een dj. De rapper Ludacris had een soortgelijke naam waardoor ze de naam van Luti-Kriss veranderd hebben in Norma Jean. In 2002 brachten ze het album "Bless the Martyr and Kiss the Child" uit bij Solid State Records en in maart 2005 kwamen ze met een tweede album, genaamd "O' God, the Aftermath". De originele zanger Josh Scogin verliet de band snel na het eerste album en na enkele wisselingen van zangers kwamen ze uit bij Cory Brandan Putman. Deze is te horen op "O' God, the Aftermath" en het nieuwste album "Redeemer". Dat album werd geproduceerd door Ross Robinson, die bekend is van zijn werk met KoЯn, Limp Bizkit, Machine Head, Slipknot, The Cure, Glassjaw, Sepultura, Cold en Vanilla Ice. Josh Scogin is nu nog zanger bij de band The Chariot.

    Recentelijk hebben ze getoerd met The Chariot, A Life Once Lost en The Handshake Murders

    Ryan Clark werd genomineerd voor "Best Recording Package" bij de Grammy Awards van 2006 voor zijn werk op "O God the Aftermath".

    Bandleden

    • Cory Brandan Putman - vocaal (vroeger bij Eso-Charis, Living Sacrifice, and The Handshake Murders)
    • Chris Day - gitaar
    • Scottie Henry - gitaar, vocaal (ook in Spitfire)
    • Jake Schultz - basgitaar
    • Daniel Davison - drums

    Voormalige bandleden

    • Josh Scogin - vocaal (verliet de band in 2002 voor The Chariot)
    • Josh Doolittle - basgitaar (verliet band in 2002 voor Agnus Dei - uit elkaar)
    • Brad Norris - toerende vocalist (2002-2004, was te zien in de clip van "Memphis Will Be Laid To Waste")

    Discografie

    • Bless the Martyr and Kiss the Child (2002)
    • Norma Jean/mewithoutYou Split 7" (2002)
    • O' God, the Aftermath (2005)
    • Redeemer (2006)
    • The Anti-Mother (2008)
    • Meridional (2010)
    • Wrongdoers (2013)

    Externe links

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.