Destine

 • Destine is een Nederlandse rockband uit Tilburg. De band bestaat uit leadzanger/gitarist Robin van Loenen, bassist/zanger Tom Vorstius Kruijff, gitarist/zanger Hubrecht Eversdijk, toetsenist/zanger Laurens Troost en drummer Jordy Datema. Tot op heden heeft de band twee albums uitgebracht, Lightspeed en Illuminate. Op 8 mei 2015 zal het nieuwe album, "Forevermore" uitkomen.

  Geschiedenis

  Destine kwam eind 2006 bij elkaar en bracht de ep A Dozen Dreams uit. In 2007 begon de band te toeren door Nederland, Engeland, Wales, Duitsland, Frankrijk en België. Een van de nummers van de debuut-ep, Last Scene Of A Plane Crash, was te horen in een promofilm voor de tv-serie Teachers op Comedy Central.

  De band toerde ook als voorprogramma van andere bands. Zo stond de band in het voorprogramma van Sum 41, McFly, New Found Glory, Fall Out Boy, The Blackout en All Time Low.

  In december 2008 tekende Destine een contract bij het platenlabel Sony BMG en ging de band naar Orlando om met producer James Paul Wisner, producer van onder andere Paramore en New Found Glory, hun debuutalbum (Lightspeed) op te nemen. In mei 2009 verscheen van dit album de eerste single In your arms. Deze bereikte in Nederland de 77ste plaats in de Single Top 100. In augustus 2009 verscheen hun tweede single Stars, die Alarmschijf werd op Radio 538 en terechtkwam in de Nederlandse Top 40. Hun vijfde single Stay werd ook Alarmschijf op Radio 538. Het album Lightspeed is uitgebracht op 1 februari 2010, tijdens de eerste show van hun Headline Tour door Nederland. Only Seven Left en MakeBelieve zullen de gehele tournee in het voorprogramma optreden.

  Destine trad onder meer op bij Lowlands (2009) en Pinkpop (2010).

  Op 18 oktober 2011 kondigde de band aan dat drummer Robin Faas uit de band stapte. Ook werd aangekondigd dat Jordy Datema de nieuwe drummer van de band wordt. Op 20 oktober is het laatste concert van Destine met Robin Faas in Breda op het Breda zegt Ja festival

  Bandleden

  • Robin van Loenen
  • Tom Vorstius Kruijff
  • Hubrecht Eversdijk
  • Laurens Troost
  • Jordy Datema

  Oud-leden

  • Robin Faas

  Trivia

  Het nummer In Your Arms staat op de soundtrack van het voetbalspel Pro Evolution Soccer 2011.

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.