Love Slayer - Live in Mexico City, Mexico

Joe Jonas

 • Joseph (Joe) Adam Jonas (Casa Grande (Arizona), 15 augustus 1989) is een Amerikaanse zanger en acteur. Hij vormt samen met zijn twee broers, Kevin Jonas en Nick Jonas de band genaamd Jonas Brothers.

  Carrière

  Hun eerste album 'It's About time' kwam uit op 8 augustus 2006. Het album werd dusdanig verkocht dat hun platenmaatschappij de samenwerking beëindigde. Hun tweede album 'Jonas Brothers' verkocht in voldoende mate voor een nieuwe platenmaatschappij. Het haalde de hitlijsten in Amerika. Hun derde album is op 12 augustus 2008 uitgekomen en heet A Little Bit Longer. Er kwam nog een album uit in 2009 Lines vines and trying times, een groot succes. De liedjes van het album 'Lines, Vines and Trying Times' hebben zij verwerkt in de "World Tour" in 2009, in Nederland op 13 november.

  In 2008 kwam zijn eerste film uit. Samen met Demi Lovato speelt hij de hoofdrol. In de film Camp Rock speelt hij Shane Gray, een verwaand popidool dat op een zomerkamp les moet geven in hiphop dansen. Hij speelde een gastrol in Hannah Montana in 2007. In 2010 kwam Camp Rock 'The Final Jam' uit. En daar speelden de broertjes ook weer in samen met Demi Lovato.

  Joe Jonas heeft ook een muziekvideo voor het liedje Make A Wave gemaakt samen met Demi Lovato van Friends For Change.

  Op 19 mei 2011 maakte Jonas bekend dat hij een soloalbum zal uitbrengen. Jonas heeft op 3 juni 2011 zijn eerste single die niet is opgenomen met zijn broers, maar met Chris Brown, genaamd 'See no more' gelanceerd. Dit gebeurde op radiostation Chicago's B96.

  Persoonlijk

  Joe Jonas is geboren in Casa Grande, Arizona. Hij is de zoon van Denise, voormalig gebarentaal-lerares en zangeres, en Paul Kevin Jonas Senior, songwriter, muzikant en voormalige Christelijke predikant van een kerk.

  De Jonases staan bekend om hun gezinsvriendelijke imago. Heel de familie is Evangelisch Christelijk. Zijn moeder heeft hem, evenals zijn broers, thuis lesgegeven. Later tijdens de opnames van Camp Rock kregen ze les samen met de rest van de cast. Alle drie de broers hebben een purity-ring. Deze staat voor het geen gemeenschap hebben voor het huwelijk en het niet gebruiken van alcohol, tabak en drugs.

  In 2006 heeft Joe een relatie gehad met AJ Michalka, van het pop-duo 78violet (voormalig Aly & AJ). Dit heeft AJ bevestigd op haar MySpace. In 2008 had hij een relatie met Taylor Swift. In een interview met Ellen DeGeneres bij The Ellen DeGeneres Show zei Taylor Swift dat Joe met haar heeft uitgemaakt via een 27 seconden durend telefoongesprek. Joe heeft in een blog geschreven op de JonasBrothers-MySpace (die later is verwijderd) dat hij Swift had gebeld om met haar te praten over zijn en haar gevoelens. Volgens hem werd dit niet goed ontvangen en heeft ze opgehangen. Ook is later gebleken dat hij verschillende keren contact heeft proberen te maken, maar dat is niet gelukt. In hetzelfde interview als hierboven heeft Taylor Swift verteld dat het liedje Forever & Always van het album Fearless door Joe Jonas is geïnspireerd. Daarna heeft Jonas nog een relatie gehad met Camilla Belle, een actrice. Waarschijnlijk zijn ze bij de opnames bij de clip van Love Bug voor elkaar gevallen. Zij speelde daar de hoofdrol in. Na ongeveer een jaar samen zijn ze uit elkaar gegaan. Op 12 maart 2010 verklaarde Demi Lovato in een televisie-interview dat zij en Jonas een relatie hebben. Op 24 mei 2010 heeft Joe Jonas een punt achter de relatie gezet met Lovato. Vanaf juli 2010 had Joe een relatie met actrice Ashley Greene ( twilight als Alice Cullen ). Op 17 maart 2011 hebben ze een punt achter hun relatie gezet.

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.