Pieces Of Cher - Part 1

Cher Lloyd

 • Cher Lloyd (Malvern (Worcestershire), 28 juli 1993) is een Brits artiest. Ze verwierf bekendheid door haar deelname aan de Britse versie van The X Factor. Ze eindigde op de vierde plaats in het zevende seizoen van The X Factor UK.

  Cher Lloyds debuutsingle Swagger Jagger werd uitgebracht op juni 2011. Het nummer kwam binnen op de eerste plaats op de UK Singles Chart en op de tweede plaats op Ierse Singles Chart. Haar tweede single With Ur Love werd uitgebracht op 31 oktober, met Mike Posner, en piekte op nummer vier in het Verenigd Koninkrijk en op nummer vijf in Ierland, waardoor haar debuutalbum Sticks + Stones piekte op nummer vier in de UK Albums Chart en op nummer zeven in de Ierse Albums Chart. Ze debuteerde haar derde single Want U Back in 22 mei 2012 in de VS.

  Vroegere Leven

  Cher Lloyd leefde vroeger in Malvern met haar ouders Darren en Dina en haar jongere broer Josh en jongere zussen Sophie en Rosie. Lloyd studeerde podiumkunsten in Dyson Perrins CE Sport College. Ze studeerde ook theaterkunst aan de kunstacademie Stagecoach.

  Carrière

  2010–11: X Factor

  Lloyd heeft eerder geauditeerd voor 'X Factor' (wanneer de minimum leeftijd lager lag). Toen zong ze ballads, maar kwam niet verder. maar ze had last van tonsillitis waardoor ze niet in staat was het nummer uit te zingen.

  Cher zong een vertolking van Just Be Good to Me in de eerste liveshow. In de tweede liveshow zong ze Hard Knock Life (Ghetto Anthem). In de derde liveshow zong ze een mashup van No Diggity en Shout, en in de vierde liveshow zong ze Stay. Dit was de eerste keer dat Cher niet rapte in haar optreden, en Cowell noemde het zelfs het optreden van het seizoen. In de vijfde week zong Cher Empire State of Mind, maar de juryleden waren teleurgesteld in vergelijking met de vorige week. Echter waren de juryleden het met elkaar eens dat ze zich herstelde met haar uitvoeren van Sorry Seems to Be the Hardest Word gemixt met Mockingbird, van respectievelijk Elton John en Eminem, in week 6. In de zevende week was Cher voor het eerst bij de laagste twee geëindigd na haar uitvoering van Imagine, maar Cowell, Cole en Walsh hebben haar gered in de eliminatie, waardoor uiteindelijk Paije Richardson uitgeschakeld werd. In de week daarop voerde Cher het nummer Girlfriend van Avril Lavigne uit, gevolgd door Walk This Way. Beide optredens werden gewaardeerd door de jury en ze werd gered door de stemmen van de mensen thuis, waardoor haar plek in de halve finales een feit was.

  Na de finale werd bekendgemaakt dat Cher een contract bij Syco Music heeft getekend. Cher en negen andere deelnemers van het seizoen namen deel in de X Factor Live Tour die plaatsvond van Februari 2011 tot april 2011. Ze trad voor ongeveer 500.000 mensen op verdeeld door het Verenigd Koninkrijk.

  2011–12: Sticks + Stones, wereldwijde doorbraak en modelcarrière

  Schrijver Autumn Rowe en stond op nummer een op de UK Singles Chart op 7 augustus 2011.

  Op 28 juli 2011, previewde Cher vijf nieuwe nummers van haar aanstaande album tijdens een Ustream sessie, waaronder tracks in samenwerking met Busta Rhymes, Mike Posner, Ghetts, Mic Righteous en Dot Rotten.

  In november 2011 kondigde Cher haar debuuttour door het Verenigd Koninkrijk aan, de Sticks and Stones Tour, die plaatsvond in maart en april 2012.

  In oktober 2011 tekende Cher bij Logan Media Entertainment, onder het beheer van Craig Logan, John Black en Christie LaRocque. In december 2011 tekende Cher een platencontract met L.A. Reid van Epic Records in de Verenigde Staten; Want U Back werd bevestigd

  Op 10 april 2012 maakte Cher bekend dat ze begonnen was met het werken aan haar tweede album.

  Op 24 februari 2012 werd bekendgemaakt dat Cher een modelcontract heeft afgesloten met Select Model Management.

  Cher's nieuwe nummer, Oath, werd uitgebracht op 2 oktober 2012 als de tweede single van de Amerikaanse versie van haar debuutalbum, Sticks + Stones, en de vierde single in het algeheel. Het nummer werd alleen uitgebracht als single in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Oath was niet zo succesvol als Chers vorige single Want U Back in de Verenigde Staten, binnenkomend op nummer 99 en met piek op nummer 73 op de Billboard Hot 100.

  In oktober 2012 was Cher de supportact van de Amerikaanse band Hot Chelle Rae op de Australische stop van hun Whatever World Tour.

  2013-heden: Sorry I'm Late

  In januari 2013 maakte Cher bekend dat ze een gastrol zou hebben in Big Time Rush. In februari 2013 bevestigde Cher dat ze aan het werken is aan haar tweede studioalbum,

  Cher kondigde aan dat haar I Wish Tour plaats zou vinden in de herfst van 2013, en dat de meidengroep Fifth Harmony in haar voorprogramma zou staan.

  In augustus 2013 werd bekend dat haar nieuwe single I Wish zou heten, in samenwerking met de rapper T.I.

  Op 16 oktober 2013 vertelde Cher aan Billboard dat de titel van haar aanstaande tweede studioalbum zou zijn Sorry I'm Late. Als verklaring zegt ze: "Ik denk dat het twee betekenissen heeft.

  Cher bevestigde via Twitter dat haar tweede studioalbum op 27 mei 2014 uitgebracht wordt.

  Persoonlijk leven

  In januari 2012 kondigde Cher haar verloving met haar vriendje Craig Monk aan.

  Discografie

  Albums

  • Sticks + Stones (2011)
  • Sorry I'm Late (2014)

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.