Marlon Roudette

 • Marlon Roudette (Londen, 5 januari 1983) is een Britse/Vincentaanse zanger. Hij was lid van de band Mattafix en werd vooral bekend door de single New age die hem in 2011 een nummer 1-hit opleverde in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In 2012 bereikte het nummer de Nederlandse Top 40.

  Biografie

  Roudette werd in Londen geboren als zoon van Cameron McVey, een Britse muziekproducent en Vonnie Roudette, een designer en kunstenares uit Saint Vincent en de Grenadines. Op jonge leeftijd verhuisde hij samen met zijn moeder en zus naar Saint Vincent waar hij zijn muzikale carrière begon. Op zijn zeventiende keerde hij weer terug naar Londen. Roudette is een stiefzoon van zangeres Neneh Cherry.

  Muziek

  De muziekstijl van Roudette is geïnspireerd door Gregory Isaacs, Massive Attack, Sam Cooke, Aretha Franklin en Sade. Hij beschrijft zijn muziek als een mix van pop en reggae. Op 2 september 2011 bracht hij zijn debuut album Matter fixed uit. Als voorloper op het album kwam op 16 augustus 2011 de single New age uit.

  Discografie

  Zie ook discografie Mattafix.

  Singles

  Radio 2 Top 2000

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing