Guru Project

 • Paul Walden, (6 juni 1964), beter bekend als Guru Josh, is een Engelse danceproducer.

  Hij begon zijn carrière als entertainer in 'The Sands' nachtclub in Jersey als keyboard speler. Als pseudoniem gebruikte hij toen de namen 'Syndrone' en 'Animal'.

  Onder de naam 'Guru Josh' bracht hij in 1990 zijn debuutsingle Infinity (1990's...Time for the Guru) uit. De single werd Alarmschijf bij Veronica op Radio 3 en haalde de derde plaats in de Nederlandse Top 40. Zijn volgende single Whose law (Is it anyway?) bleef in de Tipparade steken.

  Hierna bleef het op hitparade gebied stil tot het jaar 2008. Samen met de Ier Darren Bailie en de Zweed Anders Nyman vormde hij het 'Guru Josh Project'. Met de remix gemaakt door de Duitse DJ Klaas Gerling, beter bekend als DJ Klaas werd de single Infinity 2008 een nummer 2 hit in de Nederlandse Top 40 en zelfs nummer 1 in de Single Top 100 in Nederland en Ultratop 50 in België.

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.