Goose

 • Goose is een Belgische elektrorockband bestaande uit Mickael Karkousse, Dave Martijn, Tom Coghe en Bert Libeert.

  Geschiedenis

  Goose werd gevormd in de zomer van 2000 in het Belgische Kortrijk. In 2002 won de groep Humo's Rock Rally en later dat jaar namen zij samen met Teo Miller hun eerste single op, getiteld Audience. Coca-Cola gebruikte de debuutsingle voor tv-spotjes die uitgezonden werden door heel Europa.

  In 2006 tekende de groep een contract bij Skint Records en hun debuutalbum Bring It On verscheen op 11 september 2006. De daaropvolgende tournee bracht de groep op festivals in heel Europa en tot in Australië en Japan.

  Op 18 oktober 2010 verscheen Synrise, het tweede album van Goose. Na een tournee door Europa gaf de groep in oktober 2011 ook een thuisconcert op een vol Schouwburgplein in Kortrijk onder het motto 'Goose Invades'. Hierbij traden ook stadsgenoten SX op en werd het openluchtoptreden gevolgd door een afterparty in muziekclub De Kreun. Het titelnummer 'Synrise' werd geremixt door onder meer Soulwax, terwijl jazzpianist Jef Neve een klassieke pianoversie maakte. Het albumontwerp voor Synrise was van de hand van Storm Thorgerson.

  Het derde Goose-album, Control Control Control, kwam uit in 2012. Het album werd volledig live in de studio opgenomen, met de hulp van Paul Stacey (Noel Gallagher) en Dave Sardy (Oasis, ZZ Top).

  Music Industry Awards

  Goose was een van de winnaars van de MIA's van 2010. De groep won op 7 januari 2011 twee MIA's: voor "beste dance/elektronica" en voor "beste artwork".

  Discografie

  Singles

  Trivia

  • De single Synrise stond op nummer 1 in het jaaroverzicht 2011 van de hotlist van Studio Brussel.[1]

  Muziek in tv-programma's

  • Check: CSI: NY, seizoen 3, aflevering 1 (People with money) (20 september 2006)
  • Trendsetter: Chuck, seizoen 1, aflevering 7 (Chuck vs. the Alama Mater) (5 november 2007)
  • "Audience": CSI: Miami, seizoen 6, aflevering 10 (CSI: My Nanny) (20 april 2008)
  • code 37 de film (dancing)

  Muziek in films

  • Black Gloves: trailer Blitz

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.