Patrick Stump

  • Patrick Stump, voluit Patrick Martin Stumph (Glenview, 27 april 1984) is een Amerikaans muzikant, zanger, songwriter, muziekproducent en acteur.

    Biografie

    Stump is de zanger en hoofdgitarist van Fall Out Boy. Ook is hij producer van verscheidene bands als Gym Class Heroes en Cobra Starship. Hij heeft zijn naam veranderd in Patrick Vaughn Stumph, omdat dat volgens hem een belangrijkere naam is in zijn leven. Hij heeft zelf, onbewust, een handelsmerk geplaatst door het feit dat hij heel de tijd hoeden of petten draagt. Hij is te herkennen aan zijn bakkebaarden en zijn obsessie voor schoenen. Hij heeft een korte film geregisseerd, The Moustachette, waarvan de uitvoerdatum nog bekend moet worden. Hij is gevraagd om de reviews van de Rolling Stone te schrijven, iets wat volgens hem een droom is die uitkomt. Eind 2011 kwam zijn allereerste debuutalbum uit genaamd "Soul Punk". Zijn solo geluid is totaal anders dan de fans van Fall Out Boy gewend zijn. Patrick's invloeden zijn onder andere electro pop, R&B en funk. Patrick heeft alles op zijn album alleen gedaan. Denk hierbij aan het schrijven van de nummers, het componeren, het bespelen van alle instrumenten en het produceren van het album.

    Stump trouwde op 29 september 2012 met Elisa Yao.

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.