Jeroen Van Der Boom

 • Jeroen van der Boom (Nijmegen, 22 juni 1972) is een Nederlands televisiepresentator en zanger.

  Biografie

  Tijdens zijn middelbareschooltijd stond Van der Boom al op het podium. Samen met zijn schoolvriend Harrie Verhoeven speelde hij in het bandje The Travellers. Na zijn studie begon zijn werk in de showbizz.

  Televisie

  Na eerst presentator voor Call TV geweest te zijn, werd hij eind 1996 gevraagd als presentator voor het televisieprogramma Real TV, dat later werd omgedoopt tot Explosief. In het programma, dat hij samen met Ariane Spier presenteerde, kwamen filmpjes voorbij met schokkende dingen, voornamelijk uit de Verenigde Staten. Na Explosief presenteerde hij ook het muziekprogramma 15 Miljoen Mensen, Barney's Dart Show (samen met darter Raymond van Barneveld) en Domino Day. In 2002 richtte hij zijn eigen productiemaatschappij op, Rebeltv & events.

  Nadat hij eerder al een rol speelde in de theatershow Barcelona, opgevoerd in Event Centre Aalsmeer, werd hij in 2004 gevraagd voor de dinnershow Novomundo.

  Tot 2007 sprak hij stemmen in bij de animatieserie Café de Wereld, een onderdeel van De Wereld Draait Door. Daar imiteerde hij stemmen van onder anderen Gerard Joling. Ook maakte hij in 2007 deel uit van het cabaret van Koppensnellers, onder leiding van Jack Spijkerman.

  Op 12 april 2008 presenteerde Van der Boom eenmalig de Kids Top 20, omdat Monique Smit uitgeschakeld was wegens problemen met haar stembanden.

  In 2009 vertolkte hij de stem van prins Naveen in de Disneyfilm De prinses en de kikker

  In 2010 deed hij mee aan De beste zangers van Nederland.

  In 2010 en 2011 zat Van der Boom in de jury van het televisieprogramma The voice of Holland.

  In februari 2011 tekende Van der Boom een contract met SBS 6 om het programma Lotto Weekend Miljonairs te gaan presenteren. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Robert ten Brink. Van der Boom heeft ook zijn eigen programma bij SBS 6, getiteld Wedden Dat Ik Het Kan. Vanaf januari 2012 is hij jurylid in de talentenjacht The Winner is... In het voorjaar van 2012 presenteert hij het terugkerende programma 'Wat Schat Je?' wat al eerder gepresenteerd werd door Martijn Krabbé.

  In 2013 presenteert van der Boom de programma's Bloed, Zweet & Tranen, De Beste Liedjes van en Beter Dan Het Origineel.

  In 2015 speelt Van der Boom de rol van Petrus in het grote muzikaal-bijbelse Paasevenement The Passion in Enschede.

  Zingen

  Naast presentator is Van der Boom zanger. In 2006 nam hij een cd op met eigen vertolkingen van onder meer Don't Stop Me Now (Queen) en Wonderful Tonight (Eric Clapton), in een jazzuitvoering. In 2007 bracht hij zijn eigen versie van het nummer She's A Lady van Tom Jones uit en mocht hij tijdens diens optreden in de Heineken Music Hall op 21 april 2007 het voorprogramma verzorgen.

  Op 18 juni 2007 kwam de single Jij bent zo uit. Dit nummer is een Nederlandse bewerking van het Spaanse Silencio van David Bisbal. Voor Van der Boom betekende het zijn hitparadedebuut. Jij Bent Zo kwam begin augustus op de hoogste positie van de Single Top 100, waar het 3 weken zou blijven. In de Top 40 stond het twee weken op nummer één. Uiteindelijk bleef de single bijna een half jaar in de hitlijsten hangen. Ook in Vlaanderen werd de single een nummer 1-hit.

  Op 12 november 2007 kwam Eén Wereld uit. Dit nummer stond in december op nummer 1. Op 1 maart 2008 verscheen zijn derde single, Betekenis. Op 5 juli 2008 kwam Het is over op de eerste plaats in de Single Top 100 terecht. Zijn single Weer geloven is een Nederlandse vertaling van het nummer Believe Again van de Deense zanger Niels Brinck. Met Believe Again werd Denemarken vertegenwoordigd op het Eurovisiesongfestival 2009.

  Jeroen van der Boom stond op 11 oktober 2008 in de Heineken Music Hall te Amsterdam met zijn tweede grote liveshow. De single Beter laat dan nooit dat in augustus 2013 uitkwam werd na één week teruggetrokken door GfK Dutch Charts omdat de platenmaatschappij van Van der Boom zich niet aan de regels heeft gehouden.

  Prijzen

  Van der Boom ontving op 12 september 2007 de Pluim van de Duim-prijs uit handen van Juan da Silva, directeur Inkoop van Free Record Shop. Dit vond plaats tijdens het jaarlijkse personeelsfeest van de winkelketen. Hij ontving deze prijs voor zijn positieve bijdrage aan de Nederlandse popmuziek met zijn hit Jij Bent Zo.

  De Toppers

  Op 11 november 2008 werd bekend dat Van der Boom in De Toppers zou plaatsnemen. Deze formatie bestond uit Gerard Joling, René Froger en Gordon en was na de breuk met Joling in de aanloop naar het Eurovisiesongfestival 2009 op zoek naar een nieuw lid. De zanger werd benaderd door Gordon en Froger zelf. Op 12 en 13 juni stond Van der Boom in de Amsterdam ArenA voor de vijfde editie van Toppers In Concert 2009.

  Privéleven

  Van der Boom trouwde op 10 juli 2011 met vriendin Dany de Wit. Samen hebben ze twee zoons.

  Discografie

  Dvd's

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.