Opus

  • Opus is een Oostenrijkse band opgericht in 1973.

    Historie

    Opus brak pas echt door in 1985 toen het een wereldwijde nummer 1-hit scoorde met het nummer Live is life. Het nummer werd ook bekend doordat Diego Maradona tijdens de warming-up een mooie act vertoonde met de bal op dit nummer. Verder is Opus alleen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland nog doorgebroken met enkele nummers. Ondanks dat de band nog dertien albums heeft uitgebracht, waarvan het laatste in 2005, is de band voor de rest van de wereld toch een eendagsvlieg. Tijdens het EK Voetbal in Oostenrijk en Zwitserland in 2008 wordt het nummer Live is Life gebruikt door het biermerk Bavaria bij een reclamespot. De link met voetbal en volle stadions wordt makkelijk gemaakt, mede door de warming up van Diego Maradona en de herkomst van de band.

    Bandleden

    • Herwig Rüdisser (8 november 1956), zang
    • Ewald Pfleger (6 mei 1955), gitaar
    • Kurt-Rene Plisnier (7 februari 1957), keyboard
    • Günter Grasmuck (21 juli 1957), drums
    • Niki Gruber (24 maart 1956), basgitaar, verliet de band in 1991
    • Wolfram Abt (3 november 1963), basgitaar

    Discografie

    Albums

    • 1980 Daydreams
    • 1981 Eleven
    • 1983 Opusition
    • 1984 Up And Down
    • 1984 Live Is Life (live)
    • 1985 Solo
    • 1987 Opus
    • 1990 Magical Touch
    • 1992 Walkin' On Air
    • 1993 Jubileé (live)
    • 1996 Love, God And Radio
    • 2003 Flyin' Higher - Greatest Hits (Best-Of)
    • 2005 The Beat Goes On

    Singles

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.