Incognito

  • Incognito is een Britse band opgericht in 1980. Hun debuut maakten ze in 1981 met het album Jazz Funk. In de eerste jaren waren ze vooral bekend in de Engelse acid jazz-scene. Hun doorbraak kwam met de wereldhit Always there. Er zijn inmiddels 15 albums verschenen, waaronder een aantal met remixen. Het meest recente album is Amplify My Soul uit 2014.

    Het concept achter de band was het oprichten van een jazz – soul – funk formatie met wisselende elementen qua muzikanten en stemmen. De frontman van de band is Jean-Paul 'Bluey' Maunick. Naast gitarist en zanger is hij ook producer en componist. Andere opvallende bandleden zijn bijvoorbeeld Tony Momrelle, Jocelyn Brown, Carleen Anderson, Imaani, Maysa Leak en Kelli Sae.

    Daarnaast blijkt het materiaal van de band favoriet om te remixen zoals gedaan is door bijvoorbeeld Masters At Work, David Morales, Roger Sanchez en Jazzanova.

    Huidige bandleden

    • Jean-Paul 'Bluey' Maunick — gitaar/zang
    • Carleen Anderson — zang
    • Pete Ray Biggin — drums
    • Matt Cooper — keyboard
    • Dominic Glover — trompet
    • Imaani — zang
    • Tyrone Henry — zang
    • Francis Hylton — bas
    • Maysa Leak — zang
    • Tony Momrelle — zang
    • Tony Remy — gitaar
    • Joy Rose — zang
    • Andy Ross — saxofoon
    • Nichol Thomson — trombone

    Voormalige bandleden

    • Mark Anthoni
    • Christopher Ballin
    • Xavier Barnett
    • Bud Beadle
    • Max Beesley
    • Jocelyn Brown
    • Sarah Brown
    • Richard Bull
    • Ray Carless
    • Patrick Clahar
    • Matt Coleman
    • Simon Cotsworth
    • Julian Crampton
    • Chris DeMargary
    • Thomas Dyani-Akuru
    • Gail Evans
    • Adrian Fry
    • Andy Gangadeen
    • Gavin Harrison
    • Graham Harvey
    • Peter Hinds
    • Randy Hope-Taylor
    • Ed Jones
    • Joy Malcolm
    • Linda Muriel
    • Dominic 'Ski' Oakenfull
    • Kevin Robinson
    • Winston Rollins
    • Gary Sanctuary
    • Snowboy
    • Karl Vandenbossche
    • Fayyaz Virji

    Discografie

    • 1981 Jazz Funk
    • 1991 Inside Life
    • 1992 Tribes, Vibes and Scribes
    • 1993 Positivity
    • 1995 100° And Rising
    • 1997 Beneath The Surface
    • 1998 Blue moods
    • 1999 No Time Like The Future
    • 2000 The Best
    • 2001 Life, Stranger Than Fiction
    • 2002 Who Needs Love
    • 2004 Adventures in Black Sunshine
    • 2005 Eleven
    • 2006 Bees + Things + Flowers
    • 2008 Tales From The Beach
    • 2010 Transatlantic RPM
    • 2012 Surreal
    • 2014 Amplified soul

    Externe links

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.