Slim Dusty

 • David Gordon "Slim Dusty" Kirkpatrick (13 juni, 1927 - 19 september, 2003) was een Australisch countryzanger. Hij verkocht tijdens zijn carrière meer dan vijf miljoen albums en singles in Australië.

  Biografie

  Slim Dusty werd geboren als zoon van een boer, maar was op jonge leeftijd al actief binnen de muziek: op elfjarige leeftijd nam hij zijn artiestennaam Slim Dusty aan. In 1945 bracht hij zijn eerste album op LP uit, waarvan het nummer "The pub with no beer" internationaal het bekendste is, door coverversies die in 1959 en 1960 in Nederland, Oostenrijk en België uitgebracht werden door de Belgische muzikant Bobbejaan Schoepen.

  Daarnaast is hij bekend als degene die het nummer Waltzing Matilda ten gehore gaf in de afsluitende ceremonie van de Olympische Zomerspelen 2000 in Sydney.

  Toen Slim Dusty in 2003 stierf, werkte hij aan zijn 106e album voor Emi: Columbia Lane - the Last Sessions kwam binnen op nummer 5 van de hitlijsten in Australië en werd goud binnen twee weken.

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing