Hilary Duff

 • Hilary Erhard Comrie - Duff (Houston (Texas), 28 september 1987) is een Amerikaans popzangeres en actrice. Duff ontwerpt ook kleding die "Stuff by Hilary Duff" heet. In de herfst van 2006 werd een parfum op de markt gebracht onder de naam "With Love...Hilary Duff".

  Biografie

  Duff werd geboren in Houston, Texas als tweede kind van Robert Erhard Duff, eigenaar van een keten van nachtwinkels en Susan Colleen, huisvrouw. Tijdens haar jeugd nam ze zanglessen, omdat dit haar zou helpen tegen haar spraakgebrek.

  In 2006/2007 zijn de ouders van Duff gescheiden, nadat haar vader, Robert Duff, een nieuwe vriendin kreeg.

  Relaties

  Duff had vanaf 2002 anderhalf jaar lang een relatie met Aaron Carter die ze ontmoette op de set van Lizzie McGuire waar Carter een cameo rol had in de kerstaflevering. Het werd bericht dat hij Duff had verlaten voor actrice Lindsay Lohan, Carter zei ook dat hij vreemd was gegaan met haar beste vriendin en dat daardoor haar hart gebroken was, hij had spijt van zijn acties.

  Duff begon te daten met Joel Madden in 2004. Susan, de moeder van Duff, maakte in juni 2005 hun relatie bekend in een interview na een lange periode van speculatie. In november 2006 is het paar uit elkaar gegaan.

  Sinds 2007 is Duff samen met de ijshockey-speler Mike Comrie, die haar in februari 2010 ten huwelijk heeft gevraagd. Ze zijn op 14 augustus 2010 getrouwd in Santa Barbara. Duff en Comrie werden in 2012 de ouders van een zoon. In januari 2014 werd bekend dat Duff na anderhalf jaar huwelijkstherapie gaat scheiden van Comrie.

  Stalker

  Eind 2006 ondernam Duff wettelijke stappen tegen een vermeend stalker en zijn kamergenoot. Op 3 november werd de stalker, Maksim Miakovsky, gearresteerd vanwege het dreigen om haar dat weekend te doden. Hij kwam naar de Verenigde Staten "enkel met het doel haar te ontmoeten en een relatie met haar te beginnen". Hij werd voorgeleid op 7 november en werd op 19 januari 2007 veroordeeld tot 117 dagen celstraf en een proeftijd van vijf jaar.

  Carrière

  Nadat haar moeder haar had aangemoedigd om samen met haar oudere zus, Haylie Duff, acteerlessen te gaan volgen, wonnen beiden verschillende rollen in verscheidene lokale theaterproducties. Na een paar jaar audities te hebben gedaan, werden de zussen voor televisiecommercials gevraagd. Duff maakte haar acteerdebuut op televisie toen ze op tienjarige leeftijd een figurantenrolletje had in de televisiefilm True Women.

  In Nederland en België werd ze vanaf 2001 bekend door haar titelrol in de tienerserie 'Lizzie McGuire'. Er werd ook een film van de televisieserie gemaakt, die The Lizzie McGuire Movie heet. Met haar optredens en acteerprestaties verdiende ze zo veel geld, dat ze voor haar ouders een huis in Los Angeles kocht, waar ze met haar familie ging wonen. Daarna woonde ze samen met haar zus Haylie in Los Angeles.

  Ze heeft ook een boek geschreven genaamd "Elixer", een fictieboek, dat op 12 oktober 2010 is uitgekomen in Amerika. Na het grote succes van Elixir, kwam zijn opvolger, getiteld Devoted, uitgebracht in oktober 2011. De derde en laatste roman, TRUE, werd uitgebracht in april 2013.

  Muziek

  In 2003 kwam haar album 'Metamorphosis' uit en in 2004 haar tweede album 'Hilary Duff'. In 2005 bracht ze het verzamelalbum Most Wanted uit, en in 2007 het dance-achtige album Dignity waarvan alle nummers persoonlijk geschreven waren.

  Na een Most Wanted Tour in 2005-2006 startte Duff in augustus 2007 de Dignity Tour 2007.

  Discografie

  Singles

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.