Venke Knutson

  • Venke Knutson Liodden (Birkeland, 20 oktober 1978) is een Noorse popzangeres en songwriter. Ze is vooral populair in haar eigen land.

    Biografie

    Venke Knutson werd in het zuiden van Noorwegen, in het dorp Birkeland, geboren. Ze was de jongste van drie zussen, en kreeg haar inspiratie om te zingen door haar oudere zussen. Zij groeide op in een tamelijk muzikale familie.

    Venke's carrière begon toen ze bij het schoolkoor ging. Geïnspireerd door haar twee ouder zussen ging ze bij het Vågsbygd skole koor (Vågsbygd school).

    Knutson debuteerde in 2003 met haar single Panic, gevolgd door haar eerste album Scared en de singles Scared, Kiss en In2u. In 2005 kwam het vervolgalbum Places I Have Been uit, met daarop de singles Just a Minute en When the Stars Go Blue, een duet met Kurt Nilsen. In 2010 deed ze mee aan de Noorse voorronde van het Eurovisiesongfestival met het liedje Jealous 'Cause I Love You'.

    Ze wordt vaak in verband gebracht met een andere Noorse pop/rock zangeres, namelijk Lene Marlin. Marlin scoorde buiten Noorwegen ook nog hits in Italië, Japan en Zwitserland.

    Knutson heeft haar volledige albums zelf en met haar producer geschreven.

    Discografie

    Singles

    • Panic (2003) Noorwegen #10
    • Scared (2004) Noorwegen #10
    • Kiss (2004)
    • In2u (2004)
    • Just A Minute (2005) Noorwegen #1
    • When the Stars Go Blue (2006) Noorwegen #14
    • Holiday (2007) Noorwegen #4
    • Walk the Walk (2007) Noorwegen #5

    Albums

    • Scared (2004) Noorwegen #5
    • Places I Have Been (2005) Noorwegen #7
    • Crush (2007) #14

    Externe links

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing