The Bluetones

  • The Bluetones is een Engelse indierockband uit Hounslow, Greater London, actief sinds 1994. De grootste hit van de band, "Slight Return", werd uitgegeven in 1995 en heruitgegeven het jaar erna. Omdat de groep platen blijft uitgeven na de val van de Britpopbeweging in de vroege jaren '00, worden ze beschouwd als de overlevenden van de Britpop.

    Bandleden

    • Mark Morriss: zanger
    • Adam Devlin: gitaar
    • Scott Morriss: basgitaar
    • Eds Chesters: drum

    Discografie

    Albums

    • Expecting to Fly (1996)
    • Return To The Last Chance Saloon (1998)
    • Science & Nature (2000)
    • Luxembourg (2003)
    • The Bluetones (2006)

    Ep's

    • A Bluetones Companion (1996)
    • Mudslide (2000)
    • Serenity Now (gelimiteerde uitgave) (2005)

    Compilaties

    • Are You Blue? (gelimiteerde promotie-cd) (2000)
    • The Singles (2002)
    • A Rough Outline: The Singles & B-Sides 95 - 03 (2006)

    Singles
    1995 - "Slight Return / The Fountainhead"
    1995 - "Are You Blue or Are You Blind?"
    1996 - "Bluetonic"
    1996 - "Cut Some Rug / Castle Rock"
    1996 - "Slight Return" (heruitgave)
    1996 - "Marblehead Johnson"
    1998 - "Solomon Bites the Worm"
    1998 - "If..."
    1998 - "Sleazy Bed Track"
    1998 - "4-Day Weekend"
    2000 - "Keep the Home Fires Burning"
    2000 - "Autophilia (Or How I Learned to Stop Worrying and Love My Car)"
    2002 - "After Hours"
    2003 - "Fast Boy/Liquid Lips"
    2003 - "Never Going Nowhere"
    2006 - "My Neighbour's House"
    2006 - "Head on a Spike"

    Externe link

    Officiële website

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.