Grégory Lemarchal

 • Grégory Lemarchal (La Tronche, 13 mei 1983 - Suresnes, 30 april 2007) was een Franse zanger van Savoyaardse afkomst. Gregory Lemarchal is bekend geworden als winnaar van het talentenjachtprogramma Star Academy. Zijn album "Je deviens moi" werd met ruim 500.000 verkochte exemplaren een groot succes in eigen land en onderscheiden met platina.

  Biografie

  Zijn eerste album Je deviens moi behaalde platina. Hij trad in 2006 onder andere op in het Olympia. Drie weken voor zijn overlijden zong hij samen met Hélène Ségara tijdens haar concert het lied Vivo per lei. Ook zong hij samen met andere bekenden zoals Patrick Bruel (the show must go on van Queen), Lara Fabian, Andrea Bocelli en Lucie Silvas (What you're made of / Même si).

  Door het Franse volk werd hij "le petit prince" genoemd, zijn stem "la voix d'un ange".

  Toen hij twintig maanden oud was werd bij hem taaislijmziekte geconstateerd. Hij overleed op maandagmorgen 30 april 2007 aan de gevolgen hiervan, nadat hij de voorafgaande zondag in coma was geraakt. Hij overleed in bijzijn van zijn familie (zijn ouders, zijn jongere zusje Lesly en zijn vriendin Karine Ferri, met wie hij samen zou gaan wonen), 13 dagen voor zijn 24e verjaardag.

  Discografie

  Singles

  Dvd's

  • Olympia 06 (23-11-2006)
  • Cinq ans (19-11-2012)

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.