Magali Noël

  • Magali Noël (Izmir, 27 juni 1932) is een Turks-Frans actrice en zangeres.

    Magali Noël werd in 1931 geboren in Anatolië als Magali Noëlle Guiffray. Al in haar jeugd volgde ze ballet en vioolles. Op haar vijftiende nam ze toneellessen. Daarna acteerde ze in verschillende theaters. In 1950 maakte ze haar debuut op het witte doek met een bijrolletje in de film Demain nous divorçons. Het jaar daarop volgde haar eerste grote rol in de film Seul dans Paris (1951). Op heden is Magali Noël actief in de filmindustrie. Ze speelde in producties in Frankrijk, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

    Filmografie (selectie)

    • 1950: Demain nous divorçons
    • 1951: Seul dans Paris
    • 1954: Mourez, nous ferons le reste
    • 1954: Le Fils de Caroline Chérie
    • 1955: Razzia sur la chnouf
    • 1955: Du rififi chez les hommes
    • 1955: Les Grandes Manœuvres
    • 1956: Elena et les Hommes
    • 1959: La dolce vita
    • 1961: La ragazza in vetrina
    • 1963: Totò e Cleopatra
    • 1969: Z
    • 1969: Satyricon
    • 1970: The Man Who Had Power Over Women
    • 1973: Amarcord
    • 1985: Diesel
    • 1989: La Nuit de l'éclusier

    Externe link

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.