Yazz

 • Yasamin Summers (Shepherd's Bush, Londen, 19 mei 1960), beter bekend onder haar artiestennaam Yazz, is een Brits zangeres die eind jaren 80 van de 20e eeuw enkele grote hits scoorde.

  Yazz is de dochter van een Jamaicaanse vader en een Britse moeder. Na enkele jaren als model en als stylist van George Michael gewerkt te hebben, scoorde ze in 1988 samen met de band Coldcut haar eerste grote hit met het nummer Doctorin' the House. Onder de naam Yazz & the Plastic Population scoorde ze een nummer 1-hit met The only way is up in onder meer Nederland en Groot-Brittannië. Na dit nummer werd de naam van de groep veranderd in gewoon Yazz. Yazz scoorde nog enkele hits, waaronder Stand Up For Your Love Rights en Fine Time.

  Ze trok zich tijdelijk terug uit de muziekwereld om haar eerste kind op te voeden. In 1993 maakte ze haar comeback door samen met de reggaegroep Aswad een cover op te nemen van de bijna twintig jaar oude hit How Long (Ace). Dit werd geen succes, net zo min als de singles die Yazz daarna heeft uitgebracht.

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.