Appleton

 • Appleton is een Canadees muzikaal duo bestaande uit de zussen Natalie en Nicole Appleton, respectievelijk geboren in 1973 en 1974. De ouders zijn de Britse moeder Mary en de Canadese vader Ken. Tevens hebben ze twee oudere zussen, Lori en Leigh.

  De ouders scheidden eind jaren 70 en daarom verhuisden ze vaak tussen Engeland en Canada. Uiteindelijk kwamen ze in Engeland terecht en gingen naar de Sylvia Young Theatre School in Londen waar hun toekomstig collega Melanie Blatt studeerde.

  Op 19 mei 1992 bracht Natalie haar eerste dochter ter wereld, Rachel, bij haar eerste man, ex-stripper Carl Robinson, maar ze verliet hem vanwege huiselijk geweld. In 1994 keerden de zussen terug naar Engeland en ontmoetten Melanie Blatt en Shaznay Lewis, die collega's zochten voor hun band All Saints.

  In 1996 tekende de groep een platencontract met London Records en scoorde vele hits. In 2001 hield de groep op te bestaan, vanwege onderlinge ruzies, en Natalie en Nicole gingen samen verder als Appleton. In de zomer trouwde Natalie met Liam Howlett van The Prodigy en in de herfst bracht Nicole haar eerste kind ter wereld, Gene, met de zanger Liam Gallagher van Oasis. Eind 2002 verloofde het paar zich.

  In september 2002 brachten ze hun debuutsingle Fantasy uit en in oktober kwam de autobiografie Together uit. In 2003 werden nog twee singles uitgebracht en het debuutalbum Everything's Eventual. Eind 2004 tekenden ze een nieuw contract met Concept Music vanwege een conflict met Polydor.

  De zussen zijn sinds 6 juli 2006 weer teruggekeerd naar de groep All Saints.

  Discografie

  Singles

  Andere uitgaven

  • Natalie Appleton en Bootsy Collins - You're all I need to get by
  • Nicole Appleton - Reflections

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.