Less Than Jake

  • Less Than Jake is een Amerikaanse ska punk band uit Gainesville (Florida). De band is in 1992 opgericht door Vinnie Fiorello, Chris Demakes en Roger Manganelli en is vernoemd naar de buldog van Fiorello's ouders, "Jake". Deze hond nam in het gezin zo'n belangrijke plaats in dat al het andere 'less than Jake', ofwel 'onbelangrijker dan Jake' was.

    De ska-invloeden in het geluid van de band zijn niet vanaf het begin aanwezig geweest, de band was in eerste instantie meer een heavy metal-band. Zo heeft Less Than Jake een split-cd met Megadeth uitgebracht. Dit veranderde in 1993 toen eerst Jessica Mills op altsaxofoon en later Buddy Schaub op trombone de band versterkten.

    Bezetting

    Huidige bezetting:

    • Chris Demakes - Gitaar, zang
    • Roger Manganelli - Basgitaar, zang, tweede gitaar (live en bij opnames)
    • Vinnie Fiorello - Drum
    • Buddy Schaub - Trombone, basgitaar (als Roger tweede gitaar speelt)
    • Peter "JR" Wasilewski - Saxofoon

    Voormalige leden:

    • Shaun Grief - Basgitaar
    • Jessica Horner - Altsaxofoon
    • Derron Nuhfer - Tenor- en baritonsaxofoon
    • Pete Anna - Trombone
    • Chris Campisi - Basgitaar

    Gastmuzikanten:

    • Vinny Nobile - Trombone
    • Lars Nylander - Trombone
    • Chris Rhodes - Trombone

    Discografie

    Studioalbums

    • Pezcore (1995)
    • Losers, Kings, and Things We Don't Understand (1995)
    • Greased (1996)
    • Losing Streak (1996)
    • Hello Rockview (1998)
    • Borders & Boundaries (2000)
    • Anthem (2003)
    • B Is for B-sides (2004)
    • In With the Out Crowd (2006)
    • GNV FLA (2008)
    • See The Light (2013)

    Overig

    • Compilaties, livealbums, en EP's
      • Pesto (1999)
      • Live from Uranus ( 1999)
      • Bootleg a Bootleg, You Cut Out the Middleman (2002)
      • Goodbye Blue and White (2002)
      • The Pez Collection (2000)
      • Live in Minneapolis (2004, alleen te downloaden)
      • B is for B-sides (geremixt) (2005)
      • Absolution for Idiots and Addicts (2006)
    • DVD
      • The People's History of Less Than Jake (2004)
    • VHS
      • Avant Tarde (2002)

    Externe link

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.