Bloom 06

  • Bloom 06 is een electro-pop duo uit Turijn, Italië. De twee leden Jeffrey Jey (Gianfranco Randone, geboren 1970 op Sicilië) en Maury (Maurizio Lobina, geboren 1973) zijn vooral bekend van het nummer "Blue " waar ze in 1999 samen met DJ Gabry Ponte als Eiffel 65 een wereldwijde hit mee hadden. Als Eiffel 65 heeft het trio onder het platenlabel Blisscorporation drie albums uitgebracht. Na het derde album heeft Gabry Ponte echter de groep verlaten om zich te kunnen richten op zijn solocarrière. Aanvankelijk zouden Maury en Jeffrey de groep als duo voortzetten en met een vierde album, Crash Test, komen. Begin 2006 besloten ze echter om Blisscorporation te verlaten. De consequentie hiervan was echter dat de groep onder een nieuwe naam verder moest, omdat de naam "Eiffel 65" eigendom was van het platenlabel.

    Terugkeer

    Op 1 september 2006 bracht Bloom 06 de debuutsingle "In the City" uit. Een instrumentale versie van dit nummer was, als "Living in my City," al te horen op de special editie van Eiffel 65's derde album. Op 13 oktober 2006 is in Italië het debuutalbum Crash Test 01 verschenen. In tegenstelling tot berichtgevingen uit het Eiffel 65 tijdperk bevat dit album geen 13, maar 8 nummers, waarvan 5 Engelstalige en 3 Italiaans.

    Discografie

    Albums

    • Crash Test 01 (2006)
    • Crash Test 02 (2008)
    • Club Test 01 (2008)
    • Club Test 02 (2009)
    • Club Test EP (2009), speciale uitgave in Nederland

    Singles

    • In the City (2006)
    • Per Sempre (2007)
    • Un'Altra Come Te (2008)
    • Beats & Sweat (2009)
    • Pandora feat. Bloom 06 - Kitchy Kitchy (2009)

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.