Jocelyn Brown

 • Jocelyn Lorette Brown (Kingston (North Carolina), 25 november 1950) is een Amerikaanse R&B- en dance-zangeres. Hoewel ze maar één Billboard Hot 100-notering behaald heeft ("Somebody Else's Guy," #75 in 1984), heeft ze een grote achtergrond in de muziekindustrie en wordt in de dance club-muziekwereld als legendarisch beschouwd. Ze was lid van de bands Bad Girls, Inner Life, Salsoul Orchestra en Incognito. Ook was ze achtergrondzangeres bij Luther Vandross, George Benson, John Lennon en anderen. In het album "The Glow of Love" door Change was ze hoofdzangeres naast Luther Vandross.

  Ze heeft meer dan 20 hits in de Hot Dance Music/Club Play-lijst, waarvan vier nummer één zijn geweest ("Love's Gonna Get You" (1986), "Keep On Jumpin'" (1996), "Something Goin' On" (1997) en "Fun" (1998)).

  Een sample van "Love's Gonna Get You" werd in 1990 gebruikt voor "The Power" van Snap!. Ook "I'm Gonna Get You" (1992) van Bizarre inc. is gebaseerd op dit nummer.

  Ze neemt nog steeds housemuziek op en heeft in de 21e eeuw nog hitnoteringen gehad, waaronder het nummer "I'm A Woman" van Cassius in 2002, waar ze de vocals deed. Brown kwam prominent naar voren op het Masters at Work-project Nuyorican Soul, eind jaren 90, een vinyl-samenkomst met de voormalige Salsoul labelgenoot Vince Montana.

  Sinds 1990 woont ze in Londen.

  Discografie

  Onderstaand nummers waar Jocelyn Brown (een van de) hoofdzanger(s) was.

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.