Nada Surf

  • Nada Surf is een Amerikaanse alternatieve-rockgroep die in 1992 werd gevormd.

    De band uit New York bestaat uit Matthew Caws (gitaar, zang), Ira Elliot (drums), Daniel Lorca (bas) en Doug Gillard (gitaar). De band is bekend van het lied "Popular" van het album High/Low (1996). Het lied bereikte de elfde positie in de US Billboard Modern Rock Tracks en kwam tot de 63e plaats in de Billboard 200. Door problemen met de platenmaatschappij kwam het tweede album, The Proximity Effect, in 1998 alleen in Europa op de markt. Twee jaar later verscheen het alsnog in de VS, op het eigen label MarDev Records.

    Na een onderbreking van vier jaar kwam de groep met het album Let Go (Barsuk Records). Het nummer "Inside Of Love" bereikte de 73e plaats in de Engelse hitlijsten. Het album reikte tot de 31e positie. Het vierde album van de band, The Weight Is A Gift, kwam in september 2005 uit. Het werd geproduceerd door Chris Walla van Death Cab For Cutie, Louie Lino en Nada Surf. De eerste single van het album was "Always Love".

    Op 5 februari 2008 is het vijfde album van de band uitgekomen, Lucky. Het kenmerkt zich door dezelfde ingetogen indierock als te horen is op The Weight Is A Gift.

    Nada Surf liet in januari 2015 op de eigen website weten dat er bijna een nieuw album klaar was, maar dat de releasedatum daarvan nog niet duidelijk was.

    Discografie

    • High/Low (1996)
    • The Proximity Effect (1998)
    • Let Go (2002)
    • The Weight Is A Gift (2005)
    • Lucky (2008)
    • If I Had a Hi-Fi (2010)
    • The Stars Are Indifferent To Astronomy (2012)

    Externe link

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing