Cinema Bizarre

 • Cinema Bizarre is een band uit Berlijn, Duitsland. Hun muziek valt onder de categorieën Electro en pop. Het uiterlijke voorkomen van Cinema Bizarre neigt naar de oorspronkelijke Japanse Visual Kei stijl: iets wat vroeger een zeldzaamheid was voor een Europese band, maar nu is de populariteit van VK-European Bands gestegen. Hun sound is een mix van gitaarrock en elektroklanken, die wat doen denken aan New Wave.

  Geschiedenis

  Volgens de band hebben Strify, Kiro en Yu elkaar ontmoet tijdens een mangaconventie in 2005. Met Shin en Luminor kwamen ze in contact via internet en zo werden zij als laatste twee leden ingelijfd. Hun eerste single, genaamd Lovesongs (They Kill Me) kwam uit op 14 september 2007. Dit was twee weken na hun eerste liveoptreden in het Duitse muziekprogramma The Dome. Op 7 december kwam hun tweede single uit, genaamd Escape To The Stars. Op 6 maart werd de derde single uitgebracht, genaamd Forever or Never. Cinema Bizarre werd door de Norddeutscher Rundfunk genomineerd voor de nationale finale van het Eurovisiesongfestival, maar werd verslagen door de No Angels en de zangeres Carolin Fortenbacher. Ook was Cinema Bizarre bij de beroemde Duitse COMET genomineerd voor beste nieuwkomer. De jongens werden echter verslagen door Marc Medlock. De band wordt vaak vergeleken met de, ook Duitse, band Tokio Hotel. De leden zelf vinden de vergelijking overigens niet kloppen. Volgens de jongens van CB zijn de twee bands totaal verschillend. Bandlid Luminor had veel last van gezondheidsproblemen, en heeft 27 november 2008 bekendgemaakt Cinema Bizarre te verlaten. Nu wordt hij vervangen door Romeo Nightingale.

  Cinema Bizarre maakte op 21 januari 2010 op hun website bekend dat ze uit elkaar gingen.

  Discografie

  Singles

  Prijzen

  '2009'

  • januari 2009: EBBA Award (Internationaal meest verkochte album uit Duitsland: Final Attraction)

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing