Chamillionaire

 • Hakeem Seriki, beter bekend door zijn artiestennaam Chamillionaire, (Washington D.C., 28 november 1979) is een Amerikaanse rapper uit Houston, Texas.

  Andere bijnamen die hij heeft zijn: The Mixtape Messiah, King Koopa, Color Changin' Lizard, Chamillinator, Chamillitary Mayne, Cham, Chamil, Chamillion en The Truth From Texas. Chamillionaire is een van de oorspronkelijke leden van The Color Changin' Click, andere rappers die deze groep heeft voortgebracht zijn: z'n broer Rasaq, 50/50 Twin, Lew Hawk, Yung Ro, en Paul Wall. Hij heeft een Grammy Award gewonnen in de categorie Best Rap Performance by a Duo or Group, samen met Krayzie Bone voor zijn nummer 1 single genaamd Ridin. Ook heeft hij een aflevering gepresenteerd van Pimp My Ride omdat Xzibit die dag niet kon.

  Biografie

  Hakeem Seriki is geboren in Washington D.C. en verhuisde toen hij 4 jaar oud was naar Houston, Texas. Om zijn familie te onderhouden oefende hij verschillende banen uit. Zo bevoorraadde hij als tiener onder andere vrachtwagens en transporteerde hij bloed en urine voor een medisch laboratorium.

  Op 15-jarige leeftijd besloot Chamillionaire samen met zijn vriend Paul Wall, om in de muziek carrière te maken. Paul en hij werden steeds bekender en ze kwamen daardoor terecht bij de populaire dj uit het noorden van Houston: Michael '5000' Watts, de eigenaar van Swishahouse. Na enkele freestyles te hebben gerapt, was Watts zo onder indruk gezet dat hij hun een contract heeft laten tekenen bij zijn label.

  Chamillionaire maakte voornamelijk mixtapes. Deze mixtapes waren populair geworden in Texas. Cham heeft ook gewerkt met Slim Thug. Hoewel ze veel mixtapes hebben gemaakt, bleek dat de mixtapes niet in grote hoeveelheden werden verkocht. Ze verdienen hier erg weinig mee. Nadat Slim Thug het label verliet, startte Chamillionaire samen met Paul Wall een groep: The Color Changin' Click (CCC). De leden van The Color Changin' Click hebben mixtapes gemaakt bij Paid in Full Entertainment. De eigenaar hiervan was DJ Madd Hatta: hij is ook een dj bij de radiozender van Houston genaamd 97.9 The Box. Het eerste album van de CCC was Get Ya Mind Correct, waarvan 100.000 exemplaren zijn verkocht.

  Door de successen van het album en de mixtapes, werd de aandacht van verschillende labeleigenaren getrokken. Hoewel dit hun kans was om ergens onder contract te komen, hebben ze besloten om onafhankelijk te worden. Terwijl Chamillionaire met zijn groep aan zijn tweede album, besefte hij dat hij en Paul te veel verschilden in creativiteit. Ze besloten om elk hun eigen solo-albums uit te brengen. De spanning tussen de twee bleef stijgen, en Chamillionaire werd ontevreden met de situatie bij het Paid-in-Full-label. Hij verliet het label en zijn bijna complete tweede album en begon aan een eigen label: Chamillitary. Paul bleef bij Swishahouse.

  In 2007 bracht hij zijn tweede album uit, genaamd Ultimate Victory. Hiervan werden in de eerste week 79.000 exemplaren verkocht in de Verenigde Staten.

  Persoonlijk

  Zijn vader is een moslim en zijn moeder is een christen. Hij is van Nigeriaanse afkomst. Zijn broer Rasaq is ook een rapper, alleen heeft hij een pauze genomen omdat hij zijn studie wil afmaken. Chamillionaire heeft het platenlabel Chamillitary opgezet, Famous en Tony Henry zijn gecontracteerd voor het platenlabel van Chamillionaire.

  Discografie

  Compilaties

  Mixtapes

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.