Mattafix

 • Mattafix is een muziekgroep, die bestaat uit Marlon Roudette en Preetesh Hirji. Hun muziek is een mix van blues, soul, reggae, R&B en hiphop.

  Biografie

  Marlon Roudette is geboren in Londen en groeide op met zijn moeder en zus in St. Vincent. Preetesh Hirji is ook geboren in Londen. Zijn ouders zijn van Indiase afkomst.

  Signs Of A Struggle (2005-2006)

  Mattafix bracht hun eerste single "11.30 (Dirtiest Trick In Town)" uit als een gelimiteerde vinyl op 13 januari 2005 zonder succes.

  Hun tweede single, "Big City Life", werd uitgebracht door EMI op 8 augustus 2005. Die single werd een groot succes in een groot deel van Europa. De single stond op nummer 1 in Duitsland, Italië, Polen, Oostenrijk, Nieuw-Zeeland en Zwitserland. In België bereikte de single nummer 12.

  Hun derde single, "Passer By", werd uitgebracht op 14 oktober 2005. Deze single werd alleen uitgebracht in Engeland en Polen. Een week later kwam hun debuutalbum Signs Of A Struggle uit.

  Ter promotie van het album speelde het duo het voorprogramma voor Jem en Joss Stone.

  Hun vierde single, "To & Fro", werd uitgebracht op 31 maart 2006. Het was hun tweede single in België.

  Hun vijfde single, "Cool Down The Pace", werd later uitgebracht.

  Rhythm & Hymns (2007-2010)

  Op 23 oktober 2007 volgde de release van de nieuwe single, genaamd "Living Darfur". De single was gemaakt voor het goede doel. In België bereikte de single nummer 50. Op 23 november 2007 werd dan het langverwachte tweede album, Rhythm & Hymns, uitgebracht in Europa. In Engeland is het album nog niet uitgebracht.

  Discografie

  Singles

  Muziekvideo's

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.