Record Store Day ‘17; gouden oude én gloednieuwe hits exclusief op vinyl!

22 april 2017
Het weer zover; vinylfans kunnen zich weer helemaal uitleven want vandaag worden er namelijk bijna 500 albums en singles exclusief op vinyl gereleaset. Het mooie aan deze dag is dat er voor ieders wil wat te vinden valt, van Little Mix tot Notorious B.I.G. en Prince!
Het is voor Record Store Day (RSD), een internationale feestdag voor onafhankelijke platenzaken, alweer de achtste editie maar dat maakt deze dag niet minder populair onder de vinylfans. Ook dit jaar komen er meer dan drieduizend artiesten en miljoenen vinylfans samen om het ‘zwarte goud’ (vinyl) te vieren.
De populariteit van RSD heeft natuurlijk een reden; namelijk de exclusieve releases, remixes, nooit eerder uitgebrachte tracks én meer dan 250 optredens in de bijna 100 onafhankelijke platenzaken die Nederland rijk is.
Als je denkt dat er alleen oude, niet hippe muziek op vinyl verschijnt dan heb je het helemaal mis. Zo wordt er dit jaar het nummer 1 album ‘Glory Days’ van Little Mix uitgebracht en worden de twee grootste hits van Broederliefde ‘Jungle’ en ‘Mi No Lob’ ook op vinyl gereleaset. Ook wereldster Sia zal met haar ‘Spotify Sessions’ op vinyl te koop zijn. Andere toffe releases zijn onder andere van artiesten als Madonna, Rondé, Prince, Notorious B.I.G, Chef’Special. en David Bowie.
Klik hier om te checken waar jouw dichtstbijzijnde Record Store Day-platenzaak is.

Little Mix - Touch

Madonna - Express Yourself

categorie:

laatste nieuws

ZIEN: Nieuwe muziekvideo ‘In My Blood’ van Shawn Mendes

news

ZIEN: Christina Aguilera zingt oude hits in Carpool Karaoke en het is fantastisch!

news

Dit zijn de 8 singles van het nieuwe seizoen Ex on the Beach: Double Dutch!

news

ZIEN: originele Jersey Shore castingtapes uit 2009 van Snooki, Pauly D, JWoww en Vinny!

news

TRUTH OR DARE: liegen of weigeren? Het kost je je leven!

news

Roxeanne Hazes bijt van zich af op Instagram

news

DJ Avicii overleden

news

ZIEN: Cardi B vertelt Ellen DeGeneres door welk SEKSSTANDJE ze zwanger raakte!

news