Record Store Day ‘17; gouden oude én gloednieuwe hits exclusief op vinyl!

22 april 2017
Het weer zover; vinylfans kunnen zich weer helemaal uitleven want vandaag worden er namelijk bijna 500 albums en singles exclusief op vinyl gereleaset. Het mooie aan deze dag is dat er voor ieders wil wat te vinden valt, van Little Mix tot Notorious B.I.G. en Prince!
Het is voor Record Store Day (RSD), een internationale feestdag voor onafhankelijke platenzaken, alweer de achtste editie maar dat maakt deze dag niet minder populair onder de vinylfans. Ook dit jaar komen er meer dan drieduizend artiesten en miljoenen vinylfans samen om het ‘zwarte goud’ (vinyl) te vieren.
De populariteit van RSD heeft natuurlijk een reden; namelijk de exclusieve releases, remixes, nooit eerder uitgebrachte tracks én meer dan 250 optredens in de bijna 100 onafhankelijke platenzaken die Nederland rijk is.
Als je denkt dat er alleen oude, niet hippe muziek op vinyl verschijnt dan heb je het helemaal mis. Zo wordt er dit jaar het nummer 1 album ‘Glory Days’ van Little Mix uitgebracht en worden de twee grootste hits van Broederliefde ‘Jungle’ en ‘Mi No Lob’ ook op vinyl gereleaset. Ook wereldster Sia zal met haar ‘Spotify Sessions’ op vinyl te koop zijn. Andere toffe releases zijn onder andere van artiesten als Madonna, Rondé, Prince, Notorious B.I.G, Chef’Special. en David Bowie.
Klik hier om te checken waar jouw dichtstbijzijnde Record Store Day-platenzaak is.

Little Mix - Touch

Madonna - Express Yourself

categorie:

laatste nieuws

INSTAGRAM TREND: Barbie Feet (poseren met je voeten net als Barbie)

news

5 domme dingen die je doet als je dronken bent

news

Snooki openhartig over adoptie: “m'n ouders konden me niet betalen”

news

MUST HAVE: Primark komt met ‘FRIENDS’ homeware-collectie!

news

Justin Bieber is verloofd met Hailey Baldwin!

Nieuws

Ex on the Beach: Double Dutch seizoen 4: Geef je NU op!

news

Happy Chocolate Day: deze 'chocolate moods' herken je sowieso

news

5x Scandinavische popprinsessen: van Zara Larsson tot MØ

news