Record Store Day ‘17; gouden oude én gloednieuwe hits exclusief op vinyl!

22 april 2017
Het weer zover; vinylfans kunnen zich weer helemaal uitleven want vandaag worden er namelijk bijna 500 albums en singles exclusief op vinyl gereleaset. Het mooie aan deze dag is dat er voor ieders wil wat te vinden valt, van Little Mix tot Notorious B.I.G. en Prince!
Het is voor Record Store Day (RSD), een internationale feestdag voor onafhankelijke platenzaken, alweer de achtste editie maar dat maakt deze dag niet minder populair onder de vinylfans. Ook dit jaar komen er meer dan drieduizend artiesten en miljoenen vinylfans samen om het ‘zwarte goud’ (vinyl) te vieren.
De populariteit van RSD heeft natuurlijk een reden; namelijk de exclusieve releases, remixes, nooit eerder uitgebrachte tracks én meer dan 250 optredens in de bijna 100 onafhankelijke platenzaken die Nederland rijk is.
Als je denkt dat er alleen oude, niet hippe muziek op vinyl verschijnt dan heb je het helemaal mis. Zo wordt er dit jaar het nummer 1 album ‘Glory Days’ van Little Mix uitgebracht en worden de twee grootste hits van Broederliefde ‘Jungle’ en ‘Mi No Lob’ ook op vinyl gereleaset. Ook wereldster Sia zal met haar ‘Spotify Sessions’ op vinyl te koop zijn. Andere toffe releases zijn onder andere van artiesten als Madonna, Rondé, Prince, Notorious B.I.G, Chef’Special. en David Bowie.
Klik hier om te checken waar jouw dichtstbijzijnde Record Store Day-platenzaak is.

Touch

Express Yourself

laatste nieuws

MTV Must-C Week 47: Selena Gomez ft. Marshmello - Wolves

Muziek

Halsey STOPT haar concert!

Muziek

Na Justin & Selena nu ook The Weeknd & Bella Hadid weer samen..

Muziek

Fall out Boy komt naar Amsterdam!

Muziek

5 KEER: Waarom de Victoria's Secret Show 2018 zwaar AWKWARD wordt

Nieuws

Taylor Swift is booming!

Muziek

Kylie Jenner geeft een babyshower!

Nieuws

Demi Lovato covert Sam Smith's 'Too Good at Goodbyes'

Muziek