11 keer George Michael als perfecte performer

RIP

De muziekwereld heeft met de dood van de 53-jarige George Michael in 2016 nog een legende verloren. Van zijn jongere jaren bij de band Wham! tot zijn succesvolle solocarrière; als zanger had George decennia lang enorm veel fans over de hele wereld en entertainde hij ze met zijn upbeat muziek.

Hij heeft ook meegewerkt aan een aantal van de meest iconische collabs in de muziekindustrie met tracks waar miljoenen mensen nog jaren naar zullen luisteren. Hier zijn een aantal onvergetelijke momenten van George Michael als performer.

1. Club Tropicana
Deze classic uit 1983 kunnen we niet vergeten; het klinkt als een vakantie in je oren. Het maakt niet uit waar je bent; iedereen danst op Club Tropicana.

2. Wake Me Up Before You Go-Go
Een ander iconisch nummer uit de 80’s. Deze track was de eerste nummer 1-hit van Wham! en was zeker niet de laatste voor de band.

3. Careless Whisper
Deze beat met sterk aanwezige saxofoon is één van de beste tracks uit de carrière van George. De ballad gaat over ontrouw. Eerlijk; een hartverscheurend nummer heeft nog nooit zo goed geklonken.

4. Faith
Eén van George’s eerste solonummers is nog steeds één van de beste. Faith is een tijdloos nummer die nooit zal vervelen.

5. Don’t Let The Sun Go Down On Me
Wat is beter dan twee muzieklegendes die een ballad zingen? In 1991 hebben Elton John en George Michael de 70’s classic van Elton opnieuw opgenomen en het werd een nog grotere hit dan het origineel.

6. Freedom 90
Wham! had al een geweldige hit met het nummer Freedom die in 1984 werd gelanceerd, maar in 1990 heette George’s solotrack ook Freedom en is tevens één van zijn beste nummers geworden.

7. Olympische Spelen 2012
Tijdens de Olympische Spelen in 2012 gaf hij een onvergetelijk optreden tijdens de sluitceremonie.8. George en Queen
Toen andere legende Freddy Mercury in 1991 overleed, gaf George samen met de andere bandleden van Queen een concert om Freddy te eren.9. Jesus To A Child
Jesus to A Child was een tribuut aan zijn eerdere liefde Anselmo Feleppa die in 1991 aan AIDS overleed.

10. Outside
Toen George in 1998 werd gearresteerd heeft hij daarop gereageerd met de track Outside.

11. Last Christmas
Je zou kunnen zeggen dat George Michael en Wham! synomiemen zijn voor ‘kerstmis’ – natuurlijk door hun mega kersthit Last Christmas. Dit nummer zal voor altijd zijn fans doen herinneren aan zijn enorme talent.

RIP George.

dinsdag, 27 december 2016

google remarketing