Local Hero: kameleon Jonna Fraser

Vorig jaar scoorde hij zijn eerste top 10 hit en nu is hij niet meer uit de hitlijsten weg te denken; Jonna Fraser

Vorig jaar scoorde hij zijn eerste top 10 hit en nu is hij niet meer uit de hitlijsten weg te denken; Jonna Fraser. Dat een carrière zich soms in het tempo van een raketlancering kan ontwikkelen is Jonna het levende bewijs van. Inmiddels zijn we een nummer 1 album en veel hits verder; genoeg reden om Jonna tot de Local Hero van deze week te bekronen!

Jonna, geboren in Zaandam als Jonathan Jeffrey Grando, is pas 12 jaar oud als hij ontdekt dat het schrijven van hiphopmuziek als een uitlaatklep voor hem werkt. In de loop van de jaren werd zijn hobby zijn passie en besloot Jonna dat muziek hetgeen was waar hij zijn stacks mee wilde gaan verdienen.

Doordat Jonna opgroeide met veel verschillende muziekgenres, ontwikkelde hij zich tot een kameleon in de muziekwereld. Van soulvolle tracks tot hiphopbeats, Jonna rockt het allemaal! Juist deze diversiteit in genres, in combinatie met zijn unieke en herkenbare stem, maakt hem zo succesvol.

Successen kent hij inmiddels genoeg, in het begin vooral door zijn collabs met artiesten als Broederliefde en Yade Lauren. Zijn doorbraak bij het grote publiek kwam vanaf het moment dat hij onderdeel van hiphopcollectief New Wave werd, waar ook artiesten als Lil’ Kleine en Bokoesam onderdeel van waren. Inmiddels heeft hij na vier toffe EP’s, zijn eerste album ‘Jonathan’ gedropt. Waar tracks met o.a. Jayh en Sevn Alias op te vinden zijn.

Op dit album staat ook de track ‘Party’ featuring Ronnie Flex, een nummer waarbij het haast onmogelijk is om niet mee te dansen of zingen. Met al méér dan 6 miljoen streams en het feit dat dit nummer op bijna elk feest en festival te horen is, kan deze track dan ook zomaar eens één van de zomerhits van 2017 gaan worden.
Luister Jonna zijn album hieronder en bekijk ons interview met hem op Amsterdam Open Air ‘17. Wij zijn erg benieuwd wat jullie van Jonna vinden, laat het ons in een comment weten!dinsdag, 20 juni 2017