Local Hero: alleskunner Mr. Probz

13 juni 2017
Mr. Probz, wie kent hem niet?! Zijn megahit ‘Waves’ verbrak record na record en leverde hem talloze awards op. Wie dacht dat Mr. Probz daarna zien piek wel had bereikt heeft het fout, met zijn nieuwste release ‘Till You’re Loved’ lijkt hij opnieuw een hit te gaan scoren. Genoeg reden om Mr. Probz onze Local Hero van deze week te maken!
Mr. Probz wordt op 15 mei 1984 als Dennis Princewell Stehr geboren in Zoetermeer. Probz is van Deense en Antilliaanse afkomst en was voordat hij wereldwijd doorbrak al te zien in de eerste Nederlandstalige hiphopfilm ‘Bolletjes Blues’, waarin hij de hoofdrol van Jimmy speelde. Naast zijn acteerprestatie was Probz vooral bezig met graffiti en het schrijven van teksten.
Ook al kent hij tegenwoordig alleen maar successen, er waren ook andere tijden voor hem. Probz bezoekt voor zijn zestiende al 7 verschillende scholen, weet een heftig auto-ongeluk op de snelweg te overleven én ontsnapt bij zijn woningbrand, waarbij al zijn bezittingen in vlammen zijn opgegaan.
Dennis weet in Nederland al in 2010 naam te maken als hij hoog in de charts scoort door zijn featuring op de track ‘Meisje Luister’ van Kleine Viezerik. Zijn echte doorbraak kwam drie jaar later, toen hij zijn track ‘Waves’ uitbracht. Het nummer stond meteen in de top 5 en ook zijn album, ‘The Treatment’, dat later dat jaar uitkwam, weet een top 10 positie te behalen. ‘Waves’ scoort award na award en bereikt de iTunes top 10 in o.a. Luxemburg, Portugal, Bulgarije, Jordanië, Oostenrijk en België.
In het buitenland kwam zijn doorbraak pas later, toen Probz ontdekte dat Duitse DJ Robin Schulz een remix van ‘Waves’ het gemaakt en deze remix het online al meer dan 1,5 miljoen streams had. Na overleg tussen beide managements wordt de remix officieel uitgebracht en de rest is geschiedenis. De remix ontplofte en scoorde wereldwijd in de top van charts. De track werd zelfs de hoogst genoteerde track van een Nederlander in Amerika. Het succes zorgde voor collabs met bekende artiesten als 50 Cent, Chris Brown, T.I., David Guetta, Afrojack en Armin van Buuren.
Mr. Probz laat het succes niet naar zijn hoofd stijgen maar gaat gewoon rustig door met waar hij goed in is; vette tracks maken. Eind 2014 bracht hij de track ‘Nothing Really Matters’ uit en ook dit nummer scoort. Na enige stilte is Probz dit jaar terug en sterker dan ooit, zijn nieuwe nummers ‘Till You’re Loved’ en ‘Tears Gone Bad’ gooien hoge ogen en zijn documentaire over het succes de afgelopen jaren weet ook indruk te maken.
Beluister zijn laatste releases hieronder. Wat vind jij van zijn nieuwste tracks?

Till You're Loved (Official Music Video)

laatste nieuws

Farrah Abraham eist ‘vajazzle kit’ van de organisatie voor een kinky kerstfeestje

Nieuws

Hier is ‘ie dan; de Crocs x Balenciaga collab..

Nieuws

5 dingen die ELKE aflevering gebeurden in My Super Sweet 16

Nieuws

Single AF tijdens de kerst? Deze chatbot vertelt je wat jij FOUT doet!

Nieuws

Famke Louise dropt nieuwe MV voor ‘VROOM’ ft. Bokoesam, check ‘m HIER!

Nieuws

Eindelijk: het homohuwelijk is officieel goedgekeurd in Australië!

Nieuws

MTV Push: Grace VanderWaal

Muziek

Casey Johnson noemt Farrah Abraham een heks nadat ze hem geblockt heeft op Twitter...

Series